ІЗ СЕСІЙНОЇ ЗАЛИ РАЙОННОЇ РАДИ

 

      14 травня ц.р. об 11 годині розпочалось пленарне засідання чергової четвертої сесії районної ради восьмого скликання.
     Роботу сесії розпочали традиційно з привітань депутатів, які  відсвяткували день народження у міжсесійний період. Також голова районної ради Ярослав Яковчук привітав з нагоди днів народження, що минули, голів територіальних громад, побажав усім міцного здоров’я, благополуччя й  плідної праці на благо Сарненщини.
    Під час затвердження порядку денного до основних питань за висновками постійних комісій районної ради, засідання яких відбулись напередодні та зранку цього ж дня, було внесено ще 12 питань. Усього депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з 32 питань.
    Оскільки всі питання, внесені до порядку денного сесії, депутати детально опрацювали під час проведення засідань профільних постійних комісій районної ради, робота пленарного засідання проходила злагоджено й конструктивно. За пропозиціями депутатів, відповідно до Регламенту ради,  ряд питань було об’єднано для спільного розгляду та голосування.
   Обранці громад взяли до відома інформацію про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати службової діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області за 12 місяців 2020 року, а також звіт щодо здійснення Сарненською райдержадміністрацією делегованих районною радою повноважень у 2020 році.  Беззаперечно підтримали звіти про виконання районних програм, та затвердили  дві нові районні програми.
    Окрім того, прийняли низку рішень, що стосуються організації діяльності ради та з питань комунальної власності, зокрема, передачі індивідуально визначеного майна, яке належить до спільної власності територіальних громад району, у власність відповідних міських, селищних, сільських рад. Також  припинили право постійного користування та безоплатно передали земельні ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти із спільної власності територіальних громад Сарненського району у власність Немовицької сільської ради.
     Значну увагу приділили питанню щодо внесення змін до районного бюджету на 2021 рік. У результаті обговорення підтримали запропонований проєкт рішення з урахуванням пропозицій профільної постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та соціального захисту населення.
     У «Різному» депутати районної ради Віктор Хомич, Микола Костецький,  Катерина Кухаревич, Зоряна Кіранчук порушили питання благоустрою населених пунктів району, компенсаційних виплат за пільговий проїзд, надання освітньої субвенції територіальним громадам у повному обсязі, організації харчування школярів та ін. Голова районної ради Ярослав Яковчук запропонував прийняти  відповідні протокольні доручення  з організації виконання зауважень і пропозицій, висловлених депутатами на пленарному засіданні.

На цьому роботу сесії було завершено.                                                     

 

Організаційний відділ районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.