22 квітня – Міжнародний день Землі

        Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.

 

        Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція була схвалена і отримала широку підтримку жителів штату Небраска.

 

        США були однією з перших країн, що заснували екологічні свята на державному рівні, до того ж дерево часто символізує життя. Здоров’я і екологія нашої планети безпосередньо залежить від наявності на ній цих прекрасних творінь Божих. Не дивно, що в національних календарях багатьох країн світу присутні подібні свята. Приміром, добрі традиції лісопосадок були притаманні нам на просторах нашої рідної землі ще з дореволюційних часів. У новій незалежній Україні, починаючи з 1998-го року в третю суботу квітня відзначається національне свято «День довкілля», яке з’явилося саме завдяки систематичному проведенню в цей день акції «Дерево – Життя».

 

        В Міжнародний день Землі всі мешканці можуть допомогти рідному краю та планеті в цілому шляхом наведення порядку в оточуючому середовищі, утилізації сміття та висадженню нових насаджень, а найголовніше всього на один день замінити звичний салон автомобіля на більш корисний вид транспорту, наприклад велосипед.

 

        Різні країни святкують цей день відповідно до своїх традицій, в деяких можна почути на День Землі Дзвін Миру, який закликає людей захистити мир на планеті та зберегти красу нашого спільного дому. Також зазначають, що цей дзвін – це символ миру, спокійно життя та солідарності і дружби народів. А в іншому розумінні – це можливість закликати людей до дії з метою збереження життя на Землі!

 

        На Дзвоні Миру є напис, який говорить: «Хай буде спільний мир у всьому світі».

 

 

 

Ярослав Яковчук,
голова районної ради

 

 

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.