Звернення голови районної ради Ярослава Яковчука у зв’язку з Днем пам’яті героїв Крут

Шановні краяни!
 

 

        Наприкінці січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу села з символічною назвою Пам’ятне на відстані 130 кілометрів від Києва відбулася історична подія, яка назавжди увійшла до національного літопису.

 

        Саме тоді чотириста відважних юнаків – студентів і козаків «Вільного козацтва», вступивши у нерівний бій, призупинили наступ вдесятеро більшої російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова, що насувалась на Київ. Тому сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих молодих захисників нації, які віддали життя за свободу і незалежність української землі. Їхній подвиг став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну та є великим уроком для сучасних поколінь.

 

        Минуло більше 100 років, і сьогодні славні послідовники героїв Крут так само мужньо і самовіддано боронять Батьківщину від ворожої навали зі Сходу. Спадкоємність поколінь українських патріотів переконливо свідчить про непоборність споконвічного прагнення нашого народу до своєї державності, незалежності та територіальної цілісності України.

 

        Ми віддаємо данину шани не лише героям Крут, а й усім, хто в різні роки, а також сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Вклоняємося низько героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, та Героям АТО/ООС, котрі, як і українські вояки століття тому, воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та стоять на сторожі кордонів Української держави.

 

        Будьмо гідними величного прикладу наших героїчних попередників та сучасників! Адже тільки разом ми здолаємо агресора і збудуємо сильну, заможну, європейську Україну.

 

        Нехай завжди живе у вдячній пам’яті народу жертовний подвиг оборонців рідної землі!

 

        Слава Україні!  Слава Героям України!

 

 

 

З повагою, голова Сарненської районної  ради Ярослав ЯКОВЧУК

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
8 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.