«САРНИ-АРЕНА». МРІЯ, ЯКА ЗДІЙСНИЛАСЬ!

        Уже незабаром очікується відкриття в Сарнах сучасного спортивного комплексу. Наразі тривають завершальні роботи в приміщенні із сучасними атлетичними, ігровим залами, глядацькими трибунами на 760 місць. Наш кореспондент поспілкувався з головою районної ради Русланом СЕРПЕНІНОВИМ, який є одним із тих, хто був у витоків початку будівництва цієї спортивної споруди.
 
        ─ Руслане Петровичу, знаю, що Ви в минулому займалися спортом, грали за ФК «Маяк», були в складі команди чемпіоном області. Мабуть, уже тоді у Вас була мрія про сучасний спортивний комплекс на Сарненщині?
 
        ─ Це правда, про сучасний спорткомплекс мріяло не одне покоління сарненців. Я не виняток. Пригадую, у 2011 році команда депутатів області, основу якої складали обранці сільських, міської та районної ради Сарненщини, брала участь у Всеукраїнській спартакіаді, яка проходила в м. Алушта. Ми тоді, між іншим, вибороли перше місце в змаганнях з футзалу. Відверто кажучи, були приємно вражені розкішною спортивною інфраструктурою, великою кількістю майданчиків, залів, стадіонів. Саме тоді в спілкуванні з колишніми керівниками району та міста Анатолієм Остапчуком, Миколою Драганчуком, Сергієм Євтушком і депутатами районної ради з’явилася ідея побудувати на Сарненщині спорткомплекс, який буде окрасою всього Полісся. Повернувшись додому, спільно взялися за справу. І, по суті, відразу ж зробили перший і дуже важливий крок для реалізації цього амбітного та затратного проєкту, фактично одностайно проголосувавши за виділення коштів із районного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації.
        На жаль, на той час не вдалося залучити на будівництво кошти з державного бюджету. Але від ідеї не відмовилися та чекали свого часу. Він настав у 2015 році, коли з перших днів роботи депутатів нового скликання районної ради у співпраці з тодішнім головою райдержадміністрації Ярославом Яковчуком і за підтримки обласної влади вдалося зрушити питання з мертвої точки. А вже наступного року на будівельному об’єкті заклали перший камінь під майбутню довгоочікувану споруду.
         ─  Нещодавно в соціальних мережах Ви ініціювали громадське обговорення назви спорткомплексу. Чи є вже ім’я в новобудови?
      ─ Чесно кажучи, був приємно вражений активністю громади та кількістю коментарів з пропозиціями. Їх надійшло майже тисяча. Тож на засіданні робочої комісії, до складу якої увійшли представники громадськості, спортивних федерацій, керівники закладів освіти, підприємці, в гарячій дискусії обговорили та прийняли компромісне рішення назвати спорткомплекс «Сарни-арена». Відразу скажу, що обіцяний мною приз ─ набір м’ячів ─ передам вихованцям Чудельської школи-інтернату №2. Переможця конкурсу не визначав, оскільки їх було дуже багато, тож вирішив зробити приємний подарунок дітям.
 
         ─ Відкриття спорткомплексу є справжнім подарунком до Дня Незалежності України. З ким розділите радість свята?
 
          ─ З усіма, хто мріяв, вірив, спільно докладав зусиль до того, аби ця довгоочікувана «дитина» народилася. Насамперед, хотів би подякувати платникам податків, народному депутату України Сергію Євтушку, головам облдержадміністрації та облради Віталію Ковалю та Олександру Данильчуку, також Анатолію Остапчуку, Миколі Драганчуку, Ярославу Яковчуку, Олександру Кохану, завдяки яким це будівництво стало можливим. А ще ─ депутатам обласної, районної, міської рад, які підтримували ідею та виділяли кошти з бюджетів, дітям та їх батькам, які пропагують здоровий спосіб життя та розвиток спорту на Сарненщині, а особливо будівельникам, які звели чудову «Сарни-арену».
 
 
 
Розмовляла Наталія КРАСЬКО

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
10 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.