На позачерговій 43-й сесії районної ради обговорили нагальні питання життєдіяльності району

        Сесію голова районної ради Руслан Серпенінов скликав у зв’язку з необхідністю затвердити районні програми і внести зміни до районного бюджету на 2020 рік.
 
        Зокрема, депутати проголосували за зміни до районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки. Це стосується зміцнення матеріально-технічної бази окремої роти військової частини 3055 Національної гвардії України, а саме: на закупівлю (100 тис.грн) будівельних матеріалів для ремонту даху адміністративного приміщення.
 
        У зв'язку із встановленням на території України карантину та з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 зі змінами та закінченням терміну дії контрактів із директорами загальноосвітніх навчальних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад району, продовжили термін дії цих контрактів. А ще внесли зміни до рішення районної ради від 26 липня 2019 року №897 «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Сарненського району Рівненської області».
 
        За пропозицією бюджетної комісії внесли зміни до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2019 – 2021 роки, передбачивши кошти в сумі 97200 грн, на лікування до кінця року жителю м. Сарни Віктору Васильовичу Копищику, який потребує проведення дороговартісної імуносупресивної терапії.
 
        Та головним було питання про внесення змін до районного бюджету на 2020 рік, з якого доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Радько.
 
        Зокрема кошти спрямували на :
 
         - економічний і соціальний розвиток Сарненського району на 2020 рік – 126000 грн;
 
        - доплату за березень медичним працівникам КНП «Сарненський районний ЦПМСД», які були задіяні в роботі, пов'язаній з COVID-19, у розмірі 300%;
 
        - капітальний ремонт дороги обласного значення Яринівка-Тутовичі-Костянтинівка (у тому числі на виготовлення проектно-кошторисноі документації) - 230000 грн;
 
        - капітальний ремонт приміщення для розміщення ангіографічного комплексу в операційному блоці відділення інтерверційної радіології КЗ «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради - 400000 грн;
 
        - оплату праці та сплату комунальних послуг КНП «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради - 200000 грн;
 
        - виготовлення ПКД на реконструкцію приймального відділення КНП «Сарненська ЦРЛ» - 497213 грн.
 
        Також депутати проголосували за виділення коштів на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти в Сарненському районі.
 
        Зокрема, придбають СТЕМ-лабораторії для Сарненського районного ліцею "Лідер" і Сарненського ліцею №2; облаштують кабінет фізики для НВК "Школа-колегіум"; замінять дах у Сарненській ЗОШ І-ІІІ ст. №4Сарненській ЗОШ І-ІІ ст.№6, Ремчицькій ЗОШ І-ІІІ ст.; придбають шкільні автобуси для НВК "Школа-колегіум" і Великовербченської ЗОШ І-ІІІ ст., відремонтують їдальні та харчоблоки в Яринівській ЗОШ І-ІІ ст, Тріскинській ЗОШ І-ІІІ ст., Костянтинівській ЗОШ І-ІІ ст.; закуплять обладнання для їдалень опорного закладу "Люхчанський ліцей" вартістю 438300 тис. грн. і Великовербченської ЗОШ І-ІІІ ст. вартістю 531900 тис. грн. та оновлять фасад у Тутовицькій ЗОШ І-ІІІ ст. вартістю 700 тис грн.
 
        Окрім цього, із залишків освітньої субвенції спрямували 1 мільйон гривень - на закупівлю обладнання для шкільних їдалень; 100 тис. грн. - на встановлення пожежної сигналізації для загальноосвітніх закладів міста; понад 5 млн. грн. - на придбання комп’ютерного, інтерактивного та мультимедійного обладнання та копіювальної техніки; 300 тис. грн. - на проведення інтернет-зв’язку в навчальних закладах району.
 
        На сесію районної ради вперше завітав народний депутат України Сергій Литвиненко. Депутат райради Василь Іванюк попросив парламентаря фінансової підтримки комунальному некомерційному підприємству «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради в сумі 1,5 млн грн для завершення робіт із реконструкції приміщення під кардіоцентр для обслуговування мешканців північних районів області. Натомість депутат Анатолій Босюк звернувся щодо можливості передачі ВП «Сарненська дистанція колії» регіональної філії Львівська залізниця АТ «Укрзалізниця» місцевим радам району вибракованого щебеню для проведення ямкового ремонту доріг місцевого значення та сприяння у вирішенні питання фінансування реконструкції адмінприміщення під дитячий садочок у с.Чемерне Тутовицької сільської ради.
 
        Сприяння в наданні фінансової допомоги для завершення робіт із реконструкції приміщення дитячого садочка у с.Мале Вербче Кричильської сільської ради (ОТГ) попросив у народного депутата Павло Гольонко.
 
        А голова районної ради Руслан Серпенінов акцентував увагу С. Литвиненка на продовженні робіт із будівництва Цепцевицької ЗОШ І-ІІІ ст. (орієнтовна вартість об’єкта 120 млн грн.).
 
        На завершення сесії попросив слова керівник фірми ТОВ «Журавлина» Олег Політило. Він звернувся до керівництва району та депутатів з проханням втрутитися в ситуацію щодо блокування автозаправки підприємцем О.В.Скринніковим.
 
         У зв’язку з ситуацією, що склалась Руслан Петрович доручив виконавчому апарату підготувати протокольне доручення до РДА щодо прийнятих виконавчим комітетом Сарненської міської ради рішень 19.09.2018 р. № 369 і 18.09.2019 р. № 313.
 
Організаційний відділ
районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.