На Сарненщині відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

        Кажуть, що історія людства – це історія воєн, а їх початок - це її чорні віхи…
        22 червня Україна схиляє голову у скорботі і вшановує пам’ять жертв війни. Саме у цей день, 78 років тому - Друга світова війна розпочала свою криваву ходу на теренах нашої держави. Цей вікопомний день уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій та задумів.
         Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті. Для українського народу ця війна була тотальною. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у надзвичайно жорстокий вир війни. На жаль, це не єдина війна, яка випала на долю України, сьогодні гинуть українці на Сході держави, захищаючи її суверенітет.
         Віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, сьогодні, 21 червня, на меморіалі Солдатської слави зібралась громадськість Сарненщини на мітинг до Дня скорботи та вшанували пам'яті жертв війни в Україні. Покласти квіти та вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання сюди прийшли керівники владних структур району та міста, серед них заступник голови районної ради Микола Костецький, голова райдержадміністрації Ярослав Яковчук. 
        Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини йі доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
        Тож згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав життя на вівтар боротьби за перемогу в найбільшій трагедії XX століття.


 
Організаційний відділ
районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
12 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.