29 січня — День пам’яті Героїв Крут

        Сто один рік тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою героїчної пам'яті українського народу. Тоді, на захист новоствореної Української Народної Республіки, проти шеститисячної армії більшовицької Росії виступили кількасот українських добровольців - гімназистів, студентів і курсантів київських військових шкіл.
 
        29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, відбувся нерівний бій, в якому майже всі студенти загинули, демонструючи палку любов до рідної землі та неньки України. Ця подія – трагедія та тріумф нашого народу. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю країни, навічно залишиться в історії, як приклад національної честі. Вони - студенти, курсанти, школярі - виявилися у своєму патріотизмі вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя за свою державу, відстоюючи власне право бути вільними.
 
         Крути стали вічним символом мужності й жертовності в ім'я своєї батьківщини, символом героїчних визвольних змагань українського народу. Ця подія ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який впродовж уже століття є дороговказом для десятків поколінь незламних борців за свободу й незалежність рідної землі, за власну державу.
 
        Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Відтак вклоняємося низько до землі героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, і Героям АТО (нині ООС), котрі воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та не дають окупантові просунутися вглиб держави.
 
        Вірю, що нинішня молодь витримає іспит на побудову справді незалежної, могутньої, демократичної та правової держави європейського зразка. Пом’янімо ж сьогодні звитягу та безстрашність усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України й продовжує це робити сьогодні…
 

         Пам’ятаймо наших героїв!
         Слава Україні!

Руслан Серпенінов,
голова районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.