22 січня - День Соборності України

Дорогі краяни!
Щиросердечно вітаю Вас з одним із найважливіших національних свят України – Днем Соборності!
 

        22 січня український народ відзначає 100-річчя підписання Акту злуки між представниками Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день увійшов в історію, як свято національної єдності – День Соборності України. Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам’яті українського народу. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом. Під прапор єдиної держави стали люди, різні за своїм походженням та освітою, майновим станом і звичаями. Їх об’єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією. І хоча, через низку тодішніх обставин, національна революція зазнала поразки й Україна знову виявилася розшматованою, але знак у вічність був поданий.

 

        Історичний досвід постійно нагадує, що головною, незаперечною, неперехідною цінністю для всіх нас є незалежна, соборна держава. Лише за умови політичної й економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України у світі. Головний урок Дня Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила.

 

        Минуло століття, однак на часі та ж проблема солідарності, соборності, єдності України. Під час Революції Гідності, яка у нашому сьогоденні стала початком битви за незалежність та соборність, саме цього дня, 22 січня, загинули перші Герої Небесної сотні – Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Сьогодні ллється кров, наші хлопці на Сході країни ціною власних життів відстоюють її суверенітет і територіальну цілісність. Серцем ми з Ними. Ми молимося за кожного з Них, за всіх нас, за нашу державу!

        Як і далекого дев’ятнадцятого, недавнього дев’яностого, так і тепер, у 2019-му, зводиться воєдино собор людських душ.
        Сьогоднішне відзначення Дня Соборності повинно стати ще однією нагодою для об’єднання всього суспільства навколо стрижневої ідеї творення квітучої, незалежної, європейської України. Ми всі різні, але прагнути одностайності у ставленні до Батьківщини – наш священний обов’язок. Нехай же наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу. Зичу усім здоров’я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та задоволення від роботи на благо нашої країни!
        Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети — процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України.
         В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові! Нехай береже нас Господь! А свята йорданська вода зціляє й об’єднує наші душі, примножує достаток у кожному домі, засіває щастя при міцному здоров’ї на многії-многії літа.
        Миру Вам і Божої благодаті!
Руслан Серпенінов,
голова районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.