Відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

        14 грудня в Україні відзначається пам'ятна дата - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яка заснована Указом Президента України 10.11.2006 року. Ще в 1986 році учасники ліквідації зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу над мирним атомом, який вирвався з під контролю людини після квітневого вибуху. І вже багато років учасники Чорнобильських подій називають цей день - Днем ліквідатора. Тоді, у 1986 році у найкоротші терміни (за сім місяців) був спроектований і побудований тимчасовий об'єкт "Укриття", який на десятиліття закрив зруйнований 4-й реактор від зовнішніх впливів. Сьогодні, 32 роки по тому, новий технологічний проект, інженерами названий "Укриття-2" або "Арка", повністю накрив старий саркофаг, запобігши його подальшому руйнуванню.
        Участь у заході взяли голова районної ради Руслан Серпенінов, голова райдержадміністрації Ярослав Яковчук, керуючий справами міськвиконкому Віктор Бахно, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій, працівники районних засобів масової інформації та жителі міста.
         У цей день ми схиляємо голови перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів, людей, які, не дивлячись на відсутність обладнання, спеціальних інструкцій, досвіду роботи, зробили все, що від них залежало, і віддали своє життя і здоров'я заради життів мільйонів людей. Подвиг героїв-Чорнобильців не тільки у тому, що вони, не шкодуючи себе, врятували життя співвітчизників. Вперше зіткнувшись з таким невидимим ворогом, як радіація, ліквідатори вибороли перемогу, врятували планету від радіаційного забруднення, яке стрімко поширювалось, поглинаючи міста і села.
        Присутні на мітингу вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного меморіалу.
        Організаційний відділ
        районної ради

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.