Внесли зміни до районного бюджету

    Минулої п’ятниці, відповідно до розпорядження голови районної ради від 22.10.2018 №54, відбулось пленарне засідання позачергової 28-ї сесії районної ради. На розгляд пленарного засідання сесії було винесено 45 питань, які депутати районної ради попередньо розглянули на засіданнях профільних постійних комісій. Роботу сесії розпочали традиційно: голова районної ради Руслан Серпенінов  привітав  депутатів, які відзначили день народження в міжсесійний період. Затвердивши порядок денний і регламент роботи 28-ї сесії, депутати перейшли до розгляду питань. Зокрема ухвалили два звернення депутатів Сарненської районної ради до центральних органів влади, а саме:

-       до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України щодо скасування постанови про підвищення ціни на газ для населення;

-         до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

       Заслухали  звіти про виконання районних програм забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання; запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань; організації безоплатного та пільгового відпустку лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань; протидії захворюванню на туберкульоз.

       Внесли зміни до діючих програм, зокрема:

-         «Ветеран» на 2014 -2018 роки;

-          соціального захисту громадян «Турбота» на 2015 – 2018 роки;

-         профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки;

-         розвитку дорожнього господарства, утримання доріг загального користування місцевого значення Сарненського району на 2018 рік.

Заслухали інформації про хід виконання районних програм:

-         забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району;

-          «Ліси Сарненщини»;

-         розвитку туризму в Сарненському районі;

-         підтримки молоді на 2016-2020 роки;

-         Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю.                 

        Затвердили нові районні програми, а саме:

-         соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року;

-         розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на ІV квартал 2018 та 2019– 2021 роки.

       Ухвалили ряд рішень, що стосуються комунальної власності. Зокрема затвердили Положення про оренду майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Сарненського району, та Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств спільної власності територіальних громад району. Передали з балансу Сарненської районної державної адміністрації на баланс відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації індивідуально визначене майно. Надали дозвіл відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на укладання договору оренди частин приміщень загальноосвітніх навчальних закладів для організації харчування дітей. Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, з метою забезпечення належного функціонування комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області, ухвалили рішення про передачу з балансу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на баланс КУ «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр»  майна спільної власності територіальних громад району. 
    Передали Немовицькій сільській раді Сарненського району у безоплатне користування (позичку) шкільний автобус ЕТАЛОН А-08.10Ш, що перебуває на балансі відділу освіти молоді та спорту райдержадміністрації для організації навчально-виховного процесу терміном до 31 грудня 2018 року.

     Внесли зміни до рішень Сарненської районної ради щодо фінансового плану та звіту про виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад району. Затвердили Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства. Надали згоду та прийняли земельну ділянку площею 2,2719 га для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Чудельської сільської ради Сарненського району Рівненської області (урочище Розвилка) з державної власності у спільну власність територіальних громад Сарненського району в особі Сарненської районної ради Рівненської області. 

        Затвердили перелік об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району, що підлягають приватизації (майновий комплекс «Дубки»).

        Затвердили проект землеустрою щодо відведення  земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради  для будівництва та обслуговування будівель  закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги.

         Розглянули низку земельних питань. Внесли зміни у межі села Чабель на території Селищенської сільської ради Сарненського району. Затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за зверненнями громадян на території Тутовицької,  Костянтинівської сільських рад. А також затвердили технічну  документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що відводяться в оренду строком на 7 (сім) років товариству з обмеженою відповідальністю «УКРТАУЕР» на території Люхчанської сільської ради;  товариству з обмеженою відповідальністю «Вільгельм Ландберг» на території Кузьмівської сільської ради; приватному акціонерному товариству «ВФ Україна» на території Тутовицької сільської ради.

       Обранці громад внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік, про які доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Радько. Зміни до районного бюджету були внесені у зв’язку з перевиконанням власних та закріплених доходів районного бюджету на 4050000 грн.; передбаченням районному бюджету міжбюджетних трансфертів у сумі 5712718,40 грн. Тож дохідну частину районного бюджету по власних доходах збільшили на 4050000 грн. Ці кошти були розподілені частково на виконання районних програм, частину з них  спрямували відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації –  1726851 грн, зокрема:На пленарному засіданні позачергової 28-ї сесії районної ради, яке відбулося минулої п’ятниці, обранці громад внесли зміни до районного

-    на виконання програми розвитку фізичної культури і спорту в Сарненському районі – 255000 грн (федерації баскетболу – 30000 грн; федерації волейболу – 15000 грн.; громадській організації «Футбольний клуб «Маяк» на оплату послуг з організації та проведення матчів Чемпіонату Рівненської області, оплату послуг з компенсації харчування учасників змагань, оплата транспортних послуг – 120000 грн; федерації футболу на оплату послуг з компенсації харчування учасників змагань, придбання грамот, кубків, медалей, оплата транспортних послуг – 80000 грн);

-         придбання будівельних матеріалів для класних кімнат Сарненського БДМ –100000 грн.;

-         харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО – 154720 грн;

-         поточний ремонт класних кімнат та електропостачання  для Сарненського БДМ – 65832 грн.;

-         поточний ремонт санвузлів Костянтинівської ЗОШ І-ІІ ст. – 158000 грн.;

-         поточний ремонт системи електропостачання Чемернянської ЗОШ І-ІІ с. – 76785 грн.;

-         поточний ремонт системи вентиляції Довжанської ЗОШ І-ІІ ст. – 138000 грн.;

-         поточний ремонт котла, заміна засувок котельні В.Вербченської ЗОШ І-ІІІ ст. – 25000 грн.;

-         поточний ремонт котельні (заміна котла) Тутовицької ЗОШ І-ІІІ ст. – 168000 грн.;

-         поточний ремонт водопроводу у підвалі Сарненської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 – 35000 грн.;

-         поточний ремонт котельні (заміна котла) Довжанської ЗОШ І-ІІ ст. – 110000 грн.;

-         корегування проектно-кошторисної документації «Будівництво спортивного комплексу по вул.Я.Мудрого,1 в м.Сарни- корегування» - 10000 грн;

-         придбання паливних гранул для ЗОШ району– 80000 грн.

Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації спрямували  2076149 грн. З них на виконання районних програм - 895000 грн (“Турбота” - 175000 грн; «Діти Сарненщини» (фенілкетонурія, бульозний епірмоліз) – 75000 грн.; організація безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань – 25000 грн; здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку для забезпечення пільгового проїзду на залізничних маршрутах у приміському сполученні – 79645 грн.; забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів (на погашення заборгованості за надані послуги зв’язку за 2017 рік) – 70355 грн.; розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради  в сумі 520000 грн.

На оплату послуг з мікробіологічних обстежень працівників закладів освіти Сарненського району при проходженні ними періодичних медичних оглядів – 99750 грн. На виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам охорони здоров’я в сумі 951299 грн, а саме: Сарненській ЦРЛ - 601299 грн, Сарненській РЛ – 100000 грн., Степанській РЛ – 150000 грн., Сарненській РСП - 100000 грн.

На придбання парових котлів для КЗ «Сарненська ЦРЛ» – 70000 грн. А також для надання інших субвенцій обласному бюджету в сумі 152000 грн. з них на:

- співфінансування проектів з нового будівництва лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини – 100000 грн ( с.Костянтинівка – 25000 грн, с.Люхча - 25000 грн, с.Ремчиці - 25000 грн, с.Корост - 25000 грн);

- забезпечення комплексної реабілітації осіб з інвалідністю в КЗ «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації інвалідів» - 52000 гривень.

       Субвенцію з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (з обласного бюджету) в сумі 180704 грн спрямували відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації для Степанського інклюзивно-ресурсного центру на придбання меблів, мультимедійного обладнання, обладнання для кабінетів, комп’ютерної та оргтехніки.

       Субвенцію з місцевого бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 260000 грн спрямували управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації для КНП «Сарненський районний ЦПМСД» на проведення виплат, які фінансуються за рахунок цієї субвенції.

       Інші субвенції з обласного бюджету районному бюджету в сумі 1231000 грн. спрямували на:

- програму економічного та соціального розвитку Рівненської області на 2018 рік (проведення щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад області) в сумі 81000 грн Сарненському міському бюджету;

- капітальний ремонт покрівлі, заміна вікон та дверей ДНЗ «Сонечко» у с. Калинівка в сумі 600000 грн Степанському селищному бюджету;

- придбання медичного обладнання (фіброгастродеуденоскопа) для комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради в сумі 550000 гривень.

      Розподілили інші субвенції з бюджетів місцевого самоврядування,  затверджені районному бюджету в сумі 1081287,40 грн.

       Врахували пропозиції постійної комісії з питань бюджету, фінансів та соціального захисту населення. Так, у межах програми «Турбота» виділили 50 тис грн для надання допомоги на лікування програмним гемодіалізом та 20 тис грн для надання допомоги громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.  А також 500 тис грн, які передбачались субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на інші об’єкти, вирішили спрямувати на фінансування проектів з нового будівництва лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини –  с.Костянтинівка – 175 тис грн, с.Люхча - 125 тис грн, с.Ремчиці - 125 тис грн, с.Корост - 75 тис грн.

       Погодили перерозподіл коштів у межах кошторису відділу освіти, молоді та спорту РДА, спрямувавши 130 тис грн на придбання будівельних матеріалів для ремонту покрівлі ЗОШ №3 м. Сарни. 
    Підтримали депутатський запит депутата районної ради Андрія Бухала щодо виділення коштів для проведення ремонту приміщення фельдшерсько-акушерського пункту села Мале Вербче. 
    У «Різному» говорили про нагальні проблеми і шляхи їх вирішення. Зокрема обранці громад в черговий раз порушили питання про виділення коштів на добудову спортивного комплексу з бюджету міської ради. З такою пропозицією районні депутати звернулися до першого заступника міського голови Віктора Хомича, який був присутній на сесії. Голова районної ради Руслан Серпенінов зауважив, що є сподівання, що депутати міської ради таки приймуть виважене рішення про надання субвенції районному бюджету для добудови спортивного комплексу.

      На цьому роботу сесії було завершено.

 

                                                                      

 

                                                                    Організаційний відділ районної ради

  

Додати коментар

  • Адреси Інтернет та e-mail будуть автоматично перетворені на лінки.
  • Дозволені теги HTML: <p> <a> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h6> <h6> <em> <map> <area> <hr> <br> <br /> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <img> <b> <u> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <strike> <caption> <table> <tbody>
  • Рядки і параграфи з нового рядка робляться автоматично.

Більше інформації про форматування

CAPTCHA - захист від спаму та роботів
Це питання служить для "відсіювання" автоматичних рекламних розсилок.
4 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.