35 сесія від 28 травня 2019 року

Додатки до протоколу

 додатки до протоколу № 35 тридцять п'ятої сесії районної ради від 28 травня 2019 року №1№2, №3, №4 додаються

Результати поіменного голосування 35 сесії від 28 травня 2019 року

Результати поіменного голосування 35 сесії від 28 травня 2019 року

протокол №35

 Протокол №35

№ 844 "Про порядок денний позачергової тридцять п’ятої сесії Сарненської районної ради сьомого скликання "

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                              № 844


Про порядок денний позачергової 
тридцять п’ятої сесії Сарненської
районної ради сьомого скликання
 
        Відповідно до частини 15 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 27 Регламенту районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        Затвердити порядок денний позачергової тридцять п’ятої сесії Сарненської районної ради сьомого скликання:
        1. Про звіт щодо виконання районної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016 – 2018 роки.
        2. Про звіт щодо виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на 2015-2018 роки.
        3. Про звіт щодо виконання районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2018 рік.
        4. Про звіт щодо виконання районної програми організації безоплатного та пільгового відпустку лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2018 рік.
        5. Про звіт щодо виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік.
        6. Про звіт щодо виконання районної програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016-2018 роки.
        7. Про звіт щодо виконання районної Програми розвитку та збереження архівних фондів Сарненського району на 2016-2018 роки.
        8. Про внесення змін до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на IV квартал 2018 та 2019-2021 роки.
        9. Про районну програму покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворень на 2019 рік.
        10. Про затвердження передавального акту комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради до правонаступника – комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради.
        11. Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради.
        12. Про затвердження передавального акту комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради до правонаступника – комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради.
        13. Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради.
        14. Про надання згоди на продовження строку дії договору позички майна спільної власності територіальних громад Сарненського району.
        15. Про внесення змін до рішення районної ради від 23 листопада 2016 року № 286 «Про затвердження списку присяжних».
        16. Про затвердження ліквідаційного балансу юридичної особи Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області.
        17. Про надання в постійне користування земельної ділянки Сарненському навчально-виховному комплексу «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Сарненської районної ради.
        18. Про внесення змін у межі села Олексіївка на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        19. Про затвердження звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки.
        20. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність шляхом викупу земельної ділянки площею 0,1492 га, яка розташована за адресою: вул. Технічна, 1, м. Сарни на території Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області.
        21. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на території Коростської сільської ради Сарненського району.
        22. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на території Чудельської сільської ради Сарненського району.
        23. Про припинення права постійного користування та безоплатну передачу земельної ділянки із спільної власності територіальних громад Сарненського району у власність Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        24. Про звіт щодо виконання районної програми «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2018 рік.
        25. Про районну програму «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2019 рік.
        26. Про внесення змін до районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки.
        27. Про внесення змін до районної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року.
        28. Про внесення змін до районної Програми «Діти Сарненщини» на 2016-2020 роки. 29. Про внесення змін до районної програми «Цукровий діабет» на 2017-2020 роки.
        30. Про звіт щодо виконання Програми розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки.
        31. Про внесення змін до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2019 – 2021 роки.
        32. Про внесення змін до районної Програми «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2019 рік».
        33. Про надання згоди на продовження строку дії договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району.
        34. Про затвердження Плану залучення сил та засобів для гасіння пожеж у Сарненському районі.
        35. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу юридичної особи Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради.
        36. Про надання дозволу комунальному закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад Сарненського району.
        37. Про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району.
         38. Про передачу з балансу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації на баланс закладів загальної середньої освіти району майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Сарненського району.
        39. Про затвердження Статуту комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції.
        40. Про затвердження Статуту комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції.
        41. Про продовження терміну дії контрактів із директорами загальноосвітніх навчальних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад Сарненського району.
        42. Про продовження дії трудового договору (контракту) з Іванюком В.П.
        43. Про продовження дії трудового договору (контракту) з Проскуріною Л.О.
        44. Про покладання обов’язків.
        45. Про внесення змін до районного бюджету Сарненського району на 2019 рік.
        46. Про депутатські запити.
        47. Різне.
 
Голова ради                                                                                                                            Р.П. Серпенінов

№ 845 "Про звіт щодо виконання районної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016 – 2018 роки"

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                      № 845
 
 
Про звіт щодо виконання районної
програми забезпечення житлом
дітей-сиріт, дітей, позбавлених
батьківського піклування,
на 2016 – 2018 роки
 
 
 
        Розглянувши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми забезпечення житлом дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016 – 2018 роки, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016 – 2018 роки, затвердженої рішенням районної ради від 25.12.2015 №64, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення Сарненської районної ради від 25.12.2015 №64 «Про районну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016 – 2018 роки» визнати таким, що втратило чинність у зв’язку із закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№ 846 "Про звіт щодо виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на 2015-2018 роки"

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                  № 846
 
Про звіт щодо виконання районної
цільової соціальної програми
протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на
2015-2018 роки
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням районної ради від 16.10.2015 № 1264, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням районної ради від 16.10.2015 № 1264, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 16.10.2015 №1264 «Про районну цільову соціальну програму протидії ВІЛ – інфекції/СНІДу на 2015 – 2018 роки» визнати таким, що втратило чинність у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                                               Р.П.Серпенінов

№ 847 "Про звіт щодо виконання районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2018 рік"

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                               № 847
 
 
Про звіт щодо виконання районної
програми забезпечення громадян, які
страждають на рідкісні (орфанні)
захворювання, лікарськими засобами
та відповідними харчовими
продуктами для спеціального
дієтичного споживання на 2018 рік
 
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 09.02.2018 № 571, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 09.02.2018 № 571, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 09.02.2018 № 571 «Про районну програму забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2018 рік» визнати таким, що втратило чинність, у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                                            Р.П.Серпенінов

№ 848 "Про звіт щодо виконання районної програми організації безоплатного та пільгового відпустку лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2018 рік"

РІШЕННЯ
 
 


від « 28 » травня 2019 року                                                                                                  № 848
 
 
Про звіт щодо виконання районної
програми організації безоплатного
та пільгового відпустку лікарських
засобів за рецептами лікарів у разі
амбулаторного лікування окремих
груп населення та за певними
категоріями захворювань на 2018 рік
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми організації безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 22.12.2017 № 556, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми організації безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 22.12.2017 № 556, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 22.12.2017 № 556 «Про районну програму організації безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2018 рік» визнати таким, що втратило чинність, у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                Р.П.Серпенінов

№ 849 "Про звіт щодо виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік"

РІШЕННЯ
 
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                      № 849
 
 
Про звіт щодо виконання районної
програми протидії захворюванню
на туберкульоз на 2018 рік
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 09.02.2018 № 572, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 09.02.2018 № 572, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 09.02.2018 № 572 «Про районну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік» визнати таким, що втратило чинність, у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                             Р.П.Серпенінов

№ 850 "Про звіт щодо виконання районної програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016-2018 роки"

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                   № 850
 
 
Про звіт щодо виконання районної
програми розвитку міжнародного
співробітництва та міжрегіональної
співпраці на 2016-2018 роки
 
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016-2018 роки керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням районної ради від 25.12.2015 № 49, взяти до відома (додається).
        2. Рішення районної ради від 25.12.2015 № 49 «Про районну програму розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016-2018 роки» визнати таким, що втратило чинність у зв’язку із закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                                       Р.П.Серпенінов

№ 851 "Про звіт щодо виконання районної Програми розвитку та збереження архівних фондів Сарненського району на 2016-2018 роки "

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                     № 851
 


Про звіт щодо виконання районної
Програми розвитку та збереження
архівних фондів Сарненського
району на 2016-2018 роки
 
 
        Заслухавши звіт про виконання районної Програми розвитку та збереження архівних фондів Сарненського району на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням Сарненської районної ради від 25.12.2015 № 48, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт про виконання районної Програми розвитку та збереження архівних фондів Сарненського району на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням Сарненської районної ради від 25.12.2015 №48, взяти до відома, (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №48 «Про районну Програму розвитку та збереження архівних фондів Сарненського району на 2016-2018 роки» визнати таким, що втратило чинність, у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                        Р.П. Серпенінов

№ 852 "Про внесення змін до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районн"

РІШЕННЯ
 
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                           № 852
 
 
Про внесення змін до Програми
розвитку первинної медико-
санітарної допомоги в
Сарненському районі та  фінансової
підтримки комунального
некомерційного підприємства
«Сарненський районний центр
первинної медико-санітарної
допомоги» Сарненської районної
ради на IV квартал 2018 та 2019-
2021 роки
 
 
        Відповідно до Бюджетного кодексу України, Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 22.11.2018 № 2621-VIII, Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» від 14.11.2017 № 2206-VIII,з метою розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради,керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на IV квартал 2018 та 2019-2021 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 26.10.2018 № 739, зміни, схвалені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 05 квітня 2019 року № 121, а саме: Додаток 1 до Програми викласти в новій редакції, що додається.
        2. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті передбачати кошти на реалізацію заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 15.02.2019 № 819 «Про внесення змін до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на IV квартал 2018 та 2019-2021 роки».
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
Голова ради                                                                                              Р.П. Серпенінов

№ 853 "Про районну програму покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворень на 2019 рік"

РІШЕННЯ
 
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                           № 853
 
 
Про районну програму покращення
діагностики, лікування та
профілактики злоякісних
новоутворень на 2019 рік
 
 
 
        На підставі Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити районну програму покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворень на 2019 рік, схвалену розпорядженням голови Сарненської районної державної адміністрації від 1 березня 2019 року №86 (далі - Програма), що додається.
        2. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в районному бюджеті передбачати кошти в межах наявних фінансових ресурсів на виконання заходів Програми.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (Іванюк В.П.).
 
Голова ради                                                                                                                            Р.П.Серпенінов

№ 854 "Про затвердження передавального акту комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради до правонаступника комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарнен"

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                             № 854
 
 
Про затвердження передавального акту
комунального закладу «Сарненська
районна стоматологічна поліклініка»
Сарненської районної ради до
правонаступника комунального
некомерційного підприємства
«Сарненська районна стоматологічна
поліклініка» Сарненської районної ради
 
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації та передавальний акт, поданий комісією з реорганізації комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради, відповідно до рішення Сарненської районної ради від 22.12.2018 №786 «Про реорганізацію комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради», враховуючи рішення Сарненської районної ради від 21.04.2017 № 388 «Про затвердження Положення про порядок передачі об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району», згідно зі статтями 107, 108 Цивільного кодексу України, статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити передавальний акт комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради до правонаступника комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради (додається , додаток).
        2. Голові комісії з реорганізації комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради Проскуріній Л.О. надати передавальний акт та інші визначені чинним законодавством України документи державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (Іванюк В.П.) та з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                  Р.П. Серпенінов

№ 855 "Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради"

РІШЕННЯ
 
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                       № 855
 
 
Про затвердження Статуту
комунального некомерційного
підприємства «Сарненська районна
стоматологічна поліклініка»
Сарненської районної ради
 
 
 
        Розглянувши клопотання Сарненської районної державної адміністрації, відповідно до Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити Статут комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради, що додається.
        2. Керівнику комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради здійснити організаційно-правові заходи, необхідні для державної реєстрації Статуту відповідно до чинного законодавства України.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                               Р.П. Серпенінов

№ 856 "Про затвердження передавального акту комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради до правонаступника - комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради"

РІШЕННЯ





від « 28 » травня 2019 року                                                                                         № 856




Про затвердження передавального
акту комунального закладу
«Степанська районна лікарня»
Сарненської районної ради до
правонаступника - комунального
некомерційного підприємства
«Степанська районна лікарня»
Сарненської районної ради
 
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації та передавальний акт, поданий комісією з реорганізації комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради, відповідно до рішення Сарненської районної ради від 22.12.2018 №787 «Про реорганізацію комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради, згідно зі статтями 107, 108 Цивільного кодексу України, статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити передавальний акт комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради до правонаступника - комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради (додається). Додаток 1,2, 3,4.
        2. Голові комісії з реорганізації комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради Скачко А.Н. надати передавальний акт та інші визначені чинним законодавством України документи державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                      Р.П. Серпенінов

№ 857 "Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                              № 857




Про затвердження Статуту
комунального некомерційного
підприємства «Степанська
районна лікарня» Сарненсько
ї районної ради
 
 
        Розглянувши клопотання Сарненської районної державної адміністрації, відповідно до Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити Статут комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради, що додається.
        2. Керівнику комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради, здійснити організаційно-правові заходи, необхідні для державної реєстрації Статуту відповідно до чинного законодавства України.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                              Р.П.Серпенінов

№ 858 "Про надання згоди на продовження строку дії договору позички майна спільної власності територіальних громад Сарненського району"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                      № 858


Про надання згоди на продовження
строку дії договору позички майна
спільної власності територіальних
громад Сарненського району
 
 
        Розглянувши звернення комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради щодо продовження договору позички, укладеного з комунальним некомерційним підприємством «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, та з метою забезпечення належного функціонування амбулаторії загальної практики сімейної медицини Степанської дільниці, відповідно до статей 827, 828 Цивільного кодексу України, статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати згоду на продовження строку дії договору позички обладнання та інвентаря від 29 квітня 2016 року №2, який був укладений між комунальним закладом «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради та комунальним некомерційним підприємством «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради строком на 2 роки 11 місяців.
        2. Доручити виконуючій обов’язки головного лікаря комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради Скачко А.Н. укласти додаткову угоду до договору позички від 29 квітня 2016 року №2, і подати один примірник до відділу з питань юридичного забезпечення роботи ради на комунальної власності виконавчого апарату районної ради. 
         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.)
 
Голова ради                                                                                                                  Р.П. Серпенінов

№ 859 "Про внесення змін до рішення районної ради від 23 листопада 2016 року № 286 «Про затвердження списку присяжних»"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                    № 859


Про внесення змін до рішення
районної ради від 23 листопада 2016
року № 286 «Про затвердження
списку присяжних»
 
 
        Керуючись статтею 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», розглянувши особисті заяви громадян Дворака Анатолія Романовича та Мельникова Андрія Івановича про виключення із списку присяжних, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести зміни до рішення районної ради від 23 листопада 2016 року № 286 «Про затвердження списку присяжних», а саме: 1.1. Додаток до рішення «Список присяжних» викласти у новій редакції (додається).
        2. Направити це рішення до Сарненського районного суду Рівненської області та територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, регламенту районної ради (Бухало А.Г.).
 
Голова ради                                                                                                                              Р.П.Серпенінов

№ 860 "Про затвердження ліквідаційного балансу юридичної особи Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                              № 860


Про затвердження ліквідаційного
балансу юридичної особи Яблунської
загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів
Сарненської районної ради
Рівненської області
 
 
        Розглянувши лист голови ліквідаційної комісії Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області Коркош С.М., керуючись статтею 111 Цивільного кодексу України, на виконання рішення районної ради від 15.12.2017 № 541 «Про припинення юридичної особи Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області та створення на її базі філії с.Яблунька опорного закладу «Степанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Сарненської районної ради Рівненської області (зі змінами), керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1.Затвердити ліквідаційний баланс юридичної особи Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області, що додається.
        2. Голові ліквідаційної комісії Коркош С.М. забезпечити вжиття заходів щодо завершення процедури ліквідації Яблунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради Рівненської області.
        3. Передати на баланс опорному закладу «Степанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Сарненської районної ради Рівненської області та закріпити на праві оперативного управління нерухоме та інше індивідуально визначене майно, зазначене в ліквідаційному балансі.  
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) і з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
Голова ради                                                                                                                      Р.П. Серпенінов

№ 861 "Про надання в постійне користування земельної ділянки Сарненському навчально-виховному комплексу «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Сарненської районної ради"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                            № 861


Про надання в постійне
користування земельної
ділянки Сарненському навчально-
виховному комплексу «Школа-
колегіум» ім. Т.Г. Шевченка
Сарненської районної ради
 
 
        Розглянувши клопотання Сарненського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Сарненської районної ради, враховуючи рішення Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області від 20 липня 2016 року № 242, згідно зі статтями 10, 86, 92, 122, 123, 126 Земельного кодексу України, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», пункту 21 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати Сарненському навчально-виховному комплексу «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Сарненської районної ради в постійне користування земельну ділянку площею 2,2025 га, з кадастровим номером 5625410100:01:008:0142, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти за рахунок земель, які обліковуються за Сарненським навчально-виховним комплексом «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка в місті Сарни по вул. Чорновола, 1 на території Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області.
        2. Сарненському навчально-виховному комплексу «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Сарненської районної ради посвідчити право постійного користування на земельну ділянку загальною площею 2,2025 га, з кадастровим номером 5625410100:01:008:0142, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти за рахунок земель, які обліковуються за Сарненським навчально-виховним комплексом «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка в місті Сарни по вул.Чорновола, 1 на території Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, у порядку, визначеному законодавством.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
Голова ради                                                                                                               Р.П. Серпенінов

№ 862 "Про внесення змін у межі села Олексіївка на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області "

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                         № 862


Про внесення змін у межі села Олексіївка
на території Вирівської сільської ради
Сарненського району Рівненської області
 
 
        Розглянувши проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Олексіївка Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області, розроблений приватним підприємством «ГЕОПРОСТІР», враховуючи погодження Сарненської районної державної адміністрації, Вирівської сільської ради, згідно зі статтями 10, 173, 174 Земельного кодексу України, статтею 46 Закону України «Про землеустрій», керуючись пунктом 21 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Олексіївка Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        2. Внести зміни в межі села Олексіївка на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області, додатково включивши земельні ділянки загальною площею 21,4662 га згідно з додатком (додається), і затвердити територію села Олексіївка загальною площею 64,4662 га.
        3. Вирівській сільській раді Сарненського району забезпечити перенесення меж села Олексіївка в натуру (на місцевість).
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
Голова ради                                                                                                                            Р.П. Серпенінов

№ 863 "Про затвердження звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки "

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                       № 863


Про затвердження звіту з експертної
грошової оцінки земельної ділянки
 
 
        Розглянувши клопотання громадянина Кіркова Олексія Олексійовича та звіт з експертної грошової оцінки земельної ділянки, на якій розташований об’єкт нерухомого майна, рецензію на звіт від 13 березня 2019 року, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 10, 86, 90, 122, 127, 128 Земельного кодексу України, статтями 13,19 Закону України «Про оцінку земель», Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», враховуючи рішення Сарненської районної ради від 21 липня 2017 року № 480, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити звіт з експертної грошової оцінки земельної ділянки (кадастровий номер 5625410100:01:030:0152), яка пропонується для продажу громадянину Кіркову Олексію Олексійовичу, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості площею 2000 кв.м за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м. Сарни, вул. Технічна, 1, виконаний суб’єктом оціночної діяльності приватним підприємцем Гаврилюком С.В., від 11 березня 2019 року № 41.
        2. Затвердити вартість земельної ділянки загальною площею 2000 кв.м по вул. Технічна, 1 у м. Сарни в розмірі 43169 (сорок три тисячі сто шістдесят дев’ять) гривень без ПДВ, на підставі звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки (висновок експерта про оціночну вартість від 28 лютого 2019 року, вартість 1 кв.м – 21,58 грн.) для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.
        3. Продати шляхом викупу земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 2000 кв.м по вул. Технічна, 1 у м. Сарни (кадастровий номер 5625410100:01:030:0152) за 43169 (сорок три тисячі сто шістдесят дев’ять) гривень без ПДВ громадянину Кіркову Олексію Олексійовичу для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, як власнику розташованого на ній об’єкта нерухомого майна (витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 06. 10.2014).
        4. Доручити голові районної ради Серпенінову Р.П. укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки за адресою: вул. Технічна, 1 у м. Сарни, Рівненської області, за ціною та на умовах, визначених цим рішенням.
        5. Встановити кінцевий термін оплати вартості земельної ділянки у повному обсязі – день підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки та його нотаріального посвідчення. Кошти від продажу земельної ділянки спрямувати в районний бюджет на фінансування заходів, передбачених бюджетом розвитку.
        6. Пункти 2-6 рішення районної ради від 10 листопада 2017 року № 531 «Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення, на якій розташований об’єкт нерухомого майна» визнати такими, що втратили чинність у зв’язку із закінченням терміну дії експертної грошової оцінки земельної ділянки.
        7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.) та з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№ 864 "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність шляхом викупу земельної ділянки площею 0,1492 га, яка розташована за адресою: вул. Технічна, 1, м. Сарни на території Сарненської міської ради Сарненського району Р"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                       № 864


Про надання дозволу на розроблення
проекту землеустрою щодо відведення у
власність шляхом викупу земельної
ділянки площею 0,1492 га, яка
розташована за адресою: вул. Технічна,
1, м. Сарни на території Сарненської
міської ради Сарненського району
Рівненської області
 
 
        Розглянувши клопотання Штойни Володимира Миколайовича щодо надання дозволу на викуп земельної ділянки несільськогосподарського призначення та додані матеріали, на підставі Прикінцевих і перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 17.12.2018, враховуючи повідомлення комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради про добровільну відмову від права постійного користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (для обслуговування будівлі складу), відповідно до статей 10, 82, 122, 127, 128 Земельного кодексу України, статей 20, 50 Закону України «Про землеустрій», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати дозвіл Штойні Володимиру Миколайовичу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність шляхом викупу земельної ділянки площею 0,1492 га, кадастровий номер 5625410100:01:030:0153, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (для обслуговування будівлі складу), яка розташована за адресою: вул. Технічна, 1, м. Сарни на території Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, із зміною цільового призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
Голова ради                                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№ 865 "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради н"

РІШЕННЯ

 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                  № 865
 
Про надання дозволу на розроблення
проекту землеустрою щодо відведення
земельної ділянки у постійне користування
комунальному некомерційному підприємству
«Сарненський районний центр первинної
медико-санітарної допомоги» Сарненської
районної ради на території Коростської
сільської ради Сарненського району
 
 
        Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, керуючись статтями 10, 83, 92, 122 Земельного кодексу України, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», статей 17, 22, 50 Закону України «Про землеустрій», статей 43, 60 «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати дозвіл комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги загальною площею 0,3025 га, що розташована за адресою: вулиця Центральна, 102, село Корост, Сарненського району Рівненської області на території Коростської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 


Голова ради                                                                                                                             Р.П. Серпенінов

№ 866 "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради "

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                          № 866


Про надання дозволу на розроблення
проекту землеустрою щодо відведення
земельної ділянки у постійне користування
комунальному некомерційному підприємству
«Сарненський районний центр первинної
медико-санітарної допомоги» Сарненської
районної ради на території Чудельської
сільської ради Сарненського району
 
 
        Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, керуючись статтями 10, 83, 92, 123 Земельного кодексу України, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», статей 17, 22, 50 Закону України «Про землеустрій», статей 43, 60 «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати дозвіл комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги загальною площею 0,0714 га, що розташована за адресою: вулиця Миру, 10, село Чудель, Сарненського району Рівненської області на території Чудельської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
Голова ради                                                                                                                      Р.П. Серпенінов

№ 867 "Про припинення права постійного користування та безоплатну передачу земельної ділянки із спільної власності територіальних громад Сарненського району у власність Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області "

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                        № 867


Про припинення права постійного
користування та безоплатну передачу
земельної ділянки із спільної власності
територіальних громад Сарненського
району у власність Немовицької
сільської ради Сарненського району
Рівненської області
 
 
        Розглянувши клопотання Немовицької сільської ради, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 2 березня 2018 року № 609 «Про виведення та безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад Сарненського району у власність Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області структурних підрозділів комунального закладу «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради», добровільну відмову комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради від права постійного користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, згідно зі статтями 10, 83, 116, 117, 120, 122, 141, 142 Земельного кодексу України, керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Припинити право постійного користування комунального закладу «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради земельною ділянкою площею 0,1500 га, кадастровий номер 5625481100:01:002:0158, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, яка розташована за адресою: вул. Центральна, 99, с. Зносичі Сарненського району Рівненської області.
        2. Передати із спільної власності територіальних громад Сарненського району у власність Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області земельну ділянку площею 0,1500 га, кадастровий номер 5625481100:01:002:0158, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, яка розташована за адресою: вул. Центральна, 99, с. Зносичі Сарненського району Рівненської області.
        3. Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради здійснити державну реєстрацію припинення права постійного користування зазначеною земельною ділянкою та спільно з Немовицькою сільською радою Сарненського району Рівненської області провести приймання-передачу земельної ділянки в порядку, встановленому чинним законодавством, і надати в районну раду акт приймання-передачі.
        4. Немовицькій сільській раді Сарненського району Рівненської області здійснити державну реєстрацію речових прав на зазначену земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
        5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.) та з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                                              Р.П. Серпенінов

№ 868 "Про звіт щодо виконання районної програми «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2018 рік"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                    № 868
 
Про звіт щодо виконання районної
програми «Керівництво та управління
у сфері проведення місцевих виборів»
на 2018 рік
 
 
        Заслухавши звіт голови Сарненської районної виборчої комісії Рівненської області про виконання районної програми «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2018, затвердженої рішенням районної ради від 02 березня 2018 року № 610, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Звіт голови Сарненської районної виборчої комісії Рівненської області про виконання районної програми «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2018, затвердженої рішенням районної ради від 02 березня 2018 року № 610, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 02 березня 2018 року № 610 «Про районну програму «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2018» визнати таким, що втратило чинність, у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
Голова ради                                                                                                                                   Р.П. Серпенінов

№ 869 "Про районну програму «Керівництво та управління у сфері проведеннямісцевих виборів» на 2019 рік "

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                               № 869
 


Про районну програму «Керівництво
та управління у сфері проведення
місцевих виборів» на 2019 рік
 
 
        З метою проведення 30 червня 2019 року перших виборів депутатів і відповідно голови Степанської об’єднаної територіальної громади, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 20квітня 2019 року №846, керуючись Законом України «Про місцеві вибори», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Центральної виборчої комісії від 04 січня 2019 року №23 «Про затвердження на 2019 рік середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій з місцевих виборів на підготовку і проведення позачергових, повторних, проміжних, перших та додаткових місцевих виборів»,наказом Міністерства фінансів України від 12 березня 2012року № 333«Про затвердження Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету та Інструкції щодо застосування класифікації кредитування бюджету», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 березня 2012 року за №456/20769, постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2015 року №700 «Про затвердження Порядку фінансування виборчих комісій під час підготовки і проведення місцевих виборів», пунктом 18 статті 91 Бюджетного кодексу України, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити районну програму «Керівництво та управління у сфері проведення місцевих виборів» на 2019 рік (далі – Програма), схвалену постановою Сарненської районної виборчої комісії Рівненської області від 11 травня 2019 року № 57 (додається).
        2. Відповідальним виконавцям забезпечити виконання заходів зазначеної Програми.
        3. Фінансовому управлінню райдержадміністрації при внесенні змін до районного бюджету на 2019 рік у межах фінансових ресурсів передбачати кошти для фінансування заходів Програми.
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, регламенту районної ради (Бухало А.Г.).
 
Голова ради                                                                                                              Р.П. Серпенінов

№ 870 "Про внесення змін до районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                      № 870


Про внесення змін до районної
Комплексної програми профілактики
правопорушень та боротьби із
злочинністю на 2016-2020 роки
 
 
        Відповідно до Законів України «Про Національну поліцію», «Про Службу безпеки України», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», «Про засади державної регіональної політики», Указів Президента України від 06.02.2003 №84/2003 «Про невідкладні додаткові заходи щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією», від 18.02.2002 №143/2002 «Про заходи щодо дальшого зміцнення правопорядку, охорони прав і свобод громадян», від 19.07.2005 №1119/2005 «Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності», враховуючи цілі та завдання Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Рівненської обласної ради від 18.12.2014 № 1374, Програми економічного та соціального розвитку Сарненського району на 2019 рік, затвердженої рішенням Сарненської районної ради від 15.02.2019 № 813, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
         
            1. Внести до районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки (далі –Програма), затвердженої рішенням районної ради від 23 листопада 2016 року № 267, зміни, схвалені розпорядженням голови Сарненської районної державної адміністрації від 17 травня 2019 року № 167, а саме: додаток 2 до Програми «Фінансове забезпечення заходів Програми за рахунок коштів районного бюджету, бюджетів органів місцевого самоврядування та інших джерел фінансування не заборонених законом» викласти в новій редакції (додається).
        2. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації щороку в районному бюджеті передбачати кошти на виконання заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення районної ради від 26 жовтня 2018 року № 721 «Про внесення змін до районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2016-2020 роки».
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, регламенту районної ради (Бухало А.Г.).
 
Голова ради                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№ 871 "Про внесення змін до районної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                  № 871


Про внесення змін до районної
програми оздоровлення та
відпочинку дітей і розвитку мережі
дитячих закладів оздоровлення та
відпочинку, санаторіїв на період до
2022 року
 
 
        З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері оздоровлення і відпочинку дітей, сприяння збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Сарненського району, враховуючи лист Сарненської районної державної адміністрації, Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до районної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 26 квітня 2018 року № 645, зміни, схвалені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 08 квітня 2019 року № 124, що додаються.
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи ( Іванюк В.П.).
 
Голова ради                                                                                                    Р.П. Серпенінов

№ 872 "Про внесення змін до районної Програми «Діти Сарненщини» на 2016-2020 роки"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                               № 872


Про внесення змін до районної
Програми «Діти Сарненщини» на
2016-2020 роки
 
 
        Відповідно до статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», статей 13, 14 Основ законодавства України про охорону здоров’я, постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 №160 «Про затвердження Порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до районної Програми «Діти Сарненщини» на 2016-2020 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням Сарненської районної ради від07 грудня 2016 року №315,зміни, схвалені розпорядженням голови Сарненської районної державної адміністрації від 06 травня 2019 року №149, а саме:
        1.1 додаток 2 до Програми «Прогнозні обсяги видатків та джерела фінансування на виконання заходів районної Програми «Діти Сарненщини» на 2016-2020 роки» викласти в новій редакції, що додається.
        2. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті передбачати кошти на відповідні роки в межах наявних фінансових ресурсів на виконання заходів цієї Програми.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (Іванюк В.П.).
 
Голова ради                                                                                                                   Р.П.Серпенінов

№ 873 "Про внесення змін до районної програми «Цукровий діабет» на 2017-2020 роки"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                           № 873


Про внесення змін до районної
програми «Цукровий діабет» на
2017-2020 роки
 
 
        Відповідно до статей 13, 14 Основ законодавства України про охорону здоров’я, з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я населення, спрямованої на профілактику та діагностику цукрового діабету, його лікування, збільшення тривалості та поліпшення якості життя хворих на цукровий діабет, адаптацію їх у суспільстві, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до районної програми «Цукровий діабет» на 2017-2020 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 20 січня 2017 року № 354, зміни, схвалені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 21 травня 2019 року № 170, а саме: Додаток 2 до Програми «Фінансове забезпечення реалізації заходів Програми» викласти в новій редакції, що додається
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
Голова ради                                                                                                                         Р.П. Серпенінов

№ 874 "Про звіт щодо виконання Програми розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                    № 874


Про звіт щодо виконання
Програми розвитку освіти
Сарненського району на 2016-
2018 роки
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання Програми розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29.04.2016 № 152 «Про Програму розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
 
1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання Програми розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки взяти до відома, що додається.
2. Рішення районної ради від 29.04.2016 № 152 «Про Програму розвитку освіти Сарненського району на 2016-2018 роки» визнати таким, що втратило чинність у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 


Голова ради                                                                                                                           Р.П. Серпенінов

№ 875 "Про внесення змін до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2019 – 2021 роки"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                    № 875


Про внесення змін до районної
Програми соціального захисту
громадян «Турбота» на 2019 – 2021
роки
 
 
        Відповідно до Законів України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2019 – 2021 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 15 лютого 2019 року № 806, зміни, схвалені розпорядженням голови райдержадміністрації від 06 травня 2019 року № 148, а саме: розділ «Фінансове забезпечення виконання Програми» викласти в новій редакції (додається).
        2. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті на відповідні роки передбачати кошти на реалізацію заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
Голова ради                                                                                                               Р.П. Серпенінов

№ 876 "Про внесення змін до районної Програми «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2019 рік»"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                          № 876





Про внесення змін до районної
Програми «Забезпечення виконання
судових рішень та виконавчих
документів на 2019 рік»
 
 
        На підставі Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 2011 року № 845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести до районної Програми «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2019 рік» (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 15 лютого 2019 року № 810, зміни, схвалені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 07 травня 2019 року № 150, що додаються.
        2. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті на 2019 рік передбачати кошти в межах наявних фінансових ресурсів для реалізації заходів Програми.
         3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
Голова ради                                                                                                                      Р.П. Серпенінов

№ 877 "Про надання згоди на продовження строку дії договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                       № 877


Про надання згоди на продовження
строку дії договору оренди майна, що
є спільною власністю територіальних
громад Сарненського району
 
 
        Розглянувши звернення комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради щодо продовження строку дії договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, укладеного з комунальним некомерційним підприємством «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, та з метою забезпечення належного функціонування та з метою забезпечення належного функціонування амбулаторії загальної практики сімейної медицини Степанської дільниці, керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», рішенням Сарненської районної ради від 26.10.2018 № 713 «Про затвердження Положення про оренду майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Сарненського району та Порядком проведення конкурсу на право укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району»відповідно до статей 764, 777 Цивільного кодексу України, статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати згоду комунальному закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради на продовження терміну дії договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, від 29 квітня 2016 року № 36, укладеного з комунальним некомерційним підприємством «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради строком на 2 роки 11 місяців.
        2. Доручити виконуючій обов’язки головного лікаря комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради Скачко А.Н. укласти додаткову угоду до договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, від 29 квітня 2016 року № 36 і подати по одному примірнику до відділу з питань юридичного забезпечення роботи ради на комунальної власності виконавчого апарату районної ради
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.)
 
Голова ради                                                                                                                         Р.П. Серпенінов

№ 878 "Про затвердження Плану залучення сил та засобів для гасіння пожеж у Сарненському районі "

РІШЕННЯ
 
 
від « 28 » травня 2019 року                                                                                                             № 878


Про затвердження Плану залучення
сил та засобів для гасіння пожеж у
Сарненському районі
 
 
        Керуючись Кодексом цивільного захисту України, статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 8 розділу IV наказу Міністерства внутрішніх справ України від 07.10.2014 № 1032 «Про затвердження Порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб в органах управління і підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.12.2014 за №1563/26340, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        Затвердити План залучення сил та засобів для гасіння пожеж у Сарненському районі (додається).
 
Голова ради                                                                                                                     Р.П. Серпенінов

№ 879 "Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу юридичної особи Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради Рівненської області"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                       № 879


Про затвердження проміжного
ліквідаційного балансу юридичної
особи Дубківської загальноосвітньої
школи І ступеня Сарненської
районної ради Рівненської області
 
 
        Розглянувши лист голови ліквідаційної комісії Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради Рівненської області Коркош С.М., керуючись статтею 111 Цивільного кодексу України, на виконання рішення районної ради від 15.02.2019 № 823 «Про припинення юридичної особи Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради Рівненської області», керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити проміжний ліквідаційний баланс юридичної особи Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради Рівненської області, що додається.
        2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                                     Р.П. Серпенінов

№ 880 "Про надання дозволу комунальному закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад Сарненського району"

РІШЕННЯ
 


від « 28 » травня 2019 року                                                                                                            № 880




Про надання дозволу комунальному
закладу «Сарненська центральна
районна лікарня» Сарненської
районної ради на списання з балансу
майна спільної власності
територіальних громад
Сарненського району
 
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації щодо надання дозволу на списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, згідно з доданими до нього документами, відповідно до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням районної ради від 21.04.2017 № 389, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати дозвіл комунальному закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад Сарненського районну згідно з додатком, що додається.
        2. Комунальному закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради списання майна, вказаного в додатку до рішення, провести у відповідності до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням районної ради від 21.04.2017 № 389, та у місячний термін подати районній раді звіт про списання майна.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                                    Р.П.Серпенінов

№ 881 "Про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району "

РІШЕННЯ






від « 28 » травня 2019 року                                                                                                            № 881


Про надання дозволу відділу освіти,
молоді та спорту Сарненської районної
державної адміністрації на списання з
балансу майна спільної власності
територіальних громад району
 
 
        Розглянувши звернення Сарненської районної державної адміністрації з доданими до нього документами, керуючись Положенням про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженим рішенням районної ради від 21.04.2017 № 389, статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Надати дозвіл відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району, а саме: прибудови до приміщення Сарненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №6 Сарненської районної ради Рівненської області, яка розташована за адресою: 34500, Рівненська область, м.Сарни, вул. Казимира Дубровського, 22, загальна площа 283,8 м кв., первісна балансова вартість 2907,00 грн.
        2. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації списання майна, вказаного в пункті 1 цього рішення, провести у відповідності до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.)
 
Голова ради                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№ 882 "Про передачу з балансу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації на баланс закладів загальної середньої освіти району майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Сарненського району"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                                        № 882


Про передачу з балансу відділу
освіти, молоді та спорту Сарненської
райдержадміністрації на баланс закладів
загальної середньої освіти району майна,
що перебуває у спільній власності
територіальних громад Сарненського району
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, з метою забезпечення належного функціонування закладів загальної середньої освіти, відповідно до статті 327 Цивільного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», рішення Сарненської районної ради від 21.04.2017 № 388 «Про затвердження Положення про порядок передачі об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району», згідно з статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Передати з балансу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на баланс закладів загальної середньої освіти району майно, що перебуває у спільній власності територіальних громад району, а саме:
        - Сарненському ліцею №2 Сарненської районної ради Рівненської області, що розташований за адресою: м. Сарни, вул. Миколи Амосова, 23, згідно з додатком 1, що додається;
        - Кричильській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Леоніда Куліша-Зіньківа Сарненської районної ради Рівненської області, що розташована за адресою: с. Кричильськ, вул. Шевченка, 192, згідно з додатком 2, що додається;
        2. Закріпити на праві оперативного управління майно за закладами загальної середньої освіти, зазначеними в пункті 1 цього рішення.
        3. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації спільно з закладами загальної середньої освіти, вказаними в пункті 1 цього рішення, в місячний термін провести приймання-передачу майна, вказаного у додатках до цього рішення у порядку, встановленому чинним законодавством, і надати один примірник акту до відділу з питань юридичного забезпечення роботи ради та комунальної власності виконавчого апарату районної ради.
        4. Рішення районної ради від 06 грудня 2018 року № 764 «Про передачу з балансу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на баланс закладів загальної середньої освіти району майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Сарненського району» визнати таким, що втратило чинність.
        5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) та з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
Голова ради                                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№ 883 "Про затвердження Статуту комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                         № 883


Про затвердження Статуту
комунальної установи «Сарненський
інклюзивно-ресурсний центр»
Сарненської районної ради
Рівненської області в новій редакції
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» (зі змінами), керуючись статями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити Статут комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції, що додається.
        2. Рішення районної ради від 22.06.2018 № 660 «Про затвердження Статуту комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради в новій редакції» визнати таким, що втратило чинність.
        3. Директору комунальної установи «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області Свінціонік Л.Г. забезпечити здійснення державної реєстрації Статуту в новій редакції, відповідно до вимог чинного законодавства.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) і з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
Голова ради                                                                                                                           Р.П. Серпенінов

№ 884 "Про затвердження Статуту комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                     № 884




Про затвердження Статуту
комунальної установи «Степанський
інклюзивно-ресурсний центр»
Сарненської районної ради
Рівненської області в новій редакції
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» (зі змінами), керуючись статями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити Статут комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області в новій редакції, що додається.
        2. Пункт 2 рішення районної ради від 27.07.2018 № 688 «Про створення комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області», визнати таким, що втратив чинність.
        3. Директору комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області Дукач Л.М. забезпечити здійснення державної реєстрації Статуту в новій редакції, відповідно до вимог чинного законодавства.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) і з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
Голова ради                                                                                                            Р.П. Серпенінов

№ 885 "Про продовження терміну дії контрактів із директорами загальноосвітніх навчальних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад Сарненського району"

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                           № 885


Про продовження терміну дії
контрактів із директорами
загальноосвітніх навчальних
закладів, що перебувають у спільній
власності територіальних громад
Сарненського району
 
 
        З метою забезпечення безперервності керівництва загальноосвітніми навчальними закладами, у зв'язку із закінченням терміну дії контрактів із директорами загальноосвітніх навчальних закладів та не затвердженням районною радою Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, відповідно до Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району Рівненської області, затвердженого рішенням районної ради від 18.01.2016 № 85, зі змінами, керуючись Кодексом законів про працю України, статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 26 Закону України «Про загальну середню освіту», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Продовжити термін дії контрактів із керівниками загальноосвітніх навчальних закладів згідно з додатком (додається) у порядку, визначеному Положенням про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженим рішенням районної ради від 18.01.2016 № 85, зі змінами, на період із дня наступного за днем закінчення терміну дії контракту по 30.06.2020 року.
        2. Голові Сарненської районної ради Серпенінову Р.П. укласти відповідні додаткові угоди до контрактів.
        3. Це рішення набуває чинності з дня його прийняття.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) та з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).


Голова ради                                                                                                                           Р.П. Серпенінов

№ 886 "Про продовження дії трудового договору (контракту) з Іванюком В.П."

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                             № 886


Про продовження дії трудового
договору (контракту) з Іванюком В.П.
 
        Відповідно до частини 4 статті 36 Кодексу законів про працю України, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 22 грудня 2018 року № 785 «Про реорганізацію комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради шляхом перетворення вкомунальне некомерційне підприємство «Сарненська центральна районналікарня» Сарненської районної ради», керуючись рішенням Сарненської районної ради від 18 січня 2016 року № 85 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району» зі змінами, статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Продовжити дію трудового договору (контракту) з Іванюком Василем Петровичем на посаді головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради на підставі контракту з головним лікарем комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради від 15 січня 2016 року та додаткової угоди до контракту від 19 листопада 2018 року № 2 до закінчення строку дії контракту.
        2. Доручити голові Сарненської районної ради укласти додаткову угоду про продовження дії трудового договору (контракту) у порядку, встановленому чинним законодавством.
        3. Головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради Іванюку Василю Петровичу подати необхідні документи та Статут комунального некомерційного підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради, реорганізованого шляхом перетворення з комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради для проведення державноїреєстрації відповідно до вимог чинного законодавства.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                   Р.П. Серпенінов

№ 887 "Про продовження дії трудового договору (контракту) з Проскуріною Л.О."

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                     № 887


Про продовження дії трудового
договору (контракту) з Проскуріною Л.О.
 
 
        Відповідно до частини 4 статті 36 Кодексу законів про працю України, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 22 грудня 2018 року № 786 «Про реорганізацію комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Сарненська районна стоматологічна поліклініка»Сарненської районної ради», керуючись рішенням Сарненської районної ради від 18 січня 2016 року № 85 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району» зі змінами, статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Продовжити дію трудового договору (контракту) з Проскуріною Ларисою Олександрівною посаді головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради на підставі контракту з головним лікарем комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради від 18 жовтня 2013 року та додаткової угоди до контракту від 17 жовтня 2017 року до закінчення строку дії контракту.
        2. Доручити голові Сарненської районної ради укласти додаткову угоду про продовження дії трудового договору (контракту) у порядку, встановленому чинним законодавством.
        3. Головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради Проскуріній Ларисі Олександрівні подати необхідні документи та Статут комунального некомерційного підприємства «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради, реорганізованого шляхом перетворення з комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради для проведення державної реєстрації відповідно до вимог чинного законодавства.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                                         Р.П. Серпенінов

№ 888 "Про покладання обов’язків"

РІШЕННЯ
 
 

від « 28 » травня 2019 року                                                                                                         № 888

 
 
Про покладання обов’язків
 
 
        Відповідно до частини 4 статті 36 Кодексу законів про працю України, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 22 грудня 2018 року № 787 «Про реорганізацію комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради», керуючись рішенням Сарненської районної ради від 18 січня 2016 року № 85 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району» зі змінами, статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Покласти виконання посадових обов’язків головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради на Скачко Аллу Ничипорівну – завідуючу поліклінікою комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради (за її згодою) до дня прийняття рішення про призначення на посаду головного лікаря цього закладу відповідно до вимог чинного законодавства, за результатами проведеного конкурсу, з правом підпису на фінансових документах.
        2. Виконуючій обов’язки головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради Скачко Аллі Ничипорівні подати необхідні документи та Статут комунального некомерційного підприємства «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради, реорганізованого шляхом перетворення з комунального закладу «Степанська районна лікарня» Сарненської районної ради для проведення державноїреєстрації відповідно до вимог чинного законодавства.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
Голова ради                                                                                                        Р.П. Серпенінов

№ 889 "Про внесення змін до районного бюджету Сарненського району на 2019 рік"

РІШЕННЯ




від 28 травня 2019 року                                                                                                                № 889


Про внесення змін до
районного бюджету
Сарненського району на 2019 рік
 
 
        Керуючись пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним кодексом України, Законом України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”, іншими чинними нормативно-правовими актами з цих питань, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        Внести зміни до рішень районної ради від 22 грудня 2018 року №791 “Про районний бюджет Сарненського району на 2019 рік”, від 15 лютого 2019 року №837 “Про внесення змін до районного бюджету Сарненського району на 2019 рік”, а саме:
        1. Збільшити доходи загального фонду районного бюджету на суму 15074150 грн. згідно з додатком 1 до цього рішення, в тому числі за рахунок:
        власних доходів на суму 2957285 грн.;
        медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 200 грн.;
        субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 1467000 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції на суму 1824401 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету за рахунок коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 4579218 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на суму 3135513 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції на суму 47600 грн.;
інших субвенцій з місцевих бюджетів на суму 1062933 грн.
        2. Збільшити видатки загального фонду районного бюджету на суму 10757949 грн. згідно з додатками 2,3,6 до цього рішення, в тому числі за рахунок:
збільшення:
        власних доходів на суму 2957285 грн.;
        медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 200 грн.;
        субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 1467000 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції на суму 1824401 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету за рахунок коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 4579218 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок відповідної субвенції з державного   бюджету на суму 3135513 грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції на суму 47600 грн.;
інших субвенцій з місцевих бюджетів на суму 1062933 грн. залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 2471399 грн.;
        зменшення:
         за рахунок коштів, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 6787600 грн.
                3. Зменшити обсяг резервного фонду районного бюджету на 10000 грн. згідно з додатком 3 до цього рішення та установити в сумі 16104 грн.
        4. Затвердити обсяг доходів загального фонду районного бюджету в сумі 878236696 грн., обсяг видатків загального фонду районного бюджету в сумі 877356828,71 грн. з профіцитом загального фонду районного бюджету в сумі 879867,29 грн.
        5. Збільшити доходи спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку на суму 2242656 грн. згідно з додатком 1 до цього рішення за рахунок інших субвенцій з місцевих бюджетів.
        6. Збільшити видатки спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку на суму 9030256 грн. згідно з додатками 2,3,5 до цього рішення, в тому числі за рахунок:
інших субвенцій з місцевих бюджетів на суму 2242656 грн.;
коштів, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 6787600 грн.
        7. Затвердити обсяг доходів спеціального фонду районного бюджету в сумі 5911498 грн. в тому числі бюджету розвитку в сумі 2242656 грн., обсяг видатків спеціального фонду районного бюджету в сумі 43011744 грн., в тому числі бюджету розвитку в сумі 39342902 грн.
        8. Установити дефіцит спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку в сумі 37100246 грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду).
        9. Внести зміни до обсягів міжбюджетних трансфертів та здійснити їх розподіл між місцевими бюджетами району згідно з додатком 4 до цього рішення.
        10. Внести зміни до розподілу коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.
        11. Збільшити обсяг видатків загального фонду районного бюджету на реалізацію місцевих/ регіональних програм на суму 2803824 грн згідно з додатком 6 до цього рішення і затвердити їх загальний обсяг в сумі 11939901 грн., в тому числі по загальному фонду районного бюджету в сумі 11776050 грн., по спеціальному фонду районного бюджету в сумі 163851 грн.
        12. Враховуючи звернення головних розпорядників коштів, здійснити перерозподіл бюджетних призначень за типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів та економічною класифікацією в межах загального обсягу районного бюджету згідно з додатком 3 до цього рішення.
        13. Затвердити субвенцію з районного бюджету державному бюджету на виконання програм соціально - економічного та культурного розвитку регіонів за рахунок власних доходів районного бюджету в сумі 120000 грн., а саме на реалізацію районної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю.
        14. Додатки 1- 6 до цього рішення є невід’ємною його частиною.
        15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
Голова ради                                                                                              Р.П.Серпенінов

№ 890 "Про депутатський запит депутата районної ради Белелі С.О."

РІШЕННЯ




від « 28 » травня 2019 року                                                                                                           № 890


Про депутатський запит депутата
районної ради Белелі С.О.
 
 
        Розглянувши письмовий депутатський запит депутата районної ради Белелі С.О. щодо вирішення питання фінансування та виконання робіт з розроблення проектно – кошторисної документації та реконструкції покрівлі Ремчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, а також ремонту покрівлі та спортивної зали Яринівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, керуючись статтею 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 11, 12 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        Депутатський запит депутата районної ради Белелі С.О. підтримати та направити для розгляду відділу освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації (додається).
 
Голова ради                                                                                                                  Р.П. Серпенінов