27 сесія від 27 липня 2018 року

 

Додатки до протоколу

 Додатки до протоколу №27 двадцять сьомої сесії районної ради від 27 липня 2018 року №1, №2, №3, №4.

Протокол №27

 Протокол №27.

№673 Про порядок денний чергової двадцять сьомої сесії Сарненської районної ради сьомого скликання

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                     № 673   
 


Про порядок денний чергової
двадцять сьомої сесії Сарненської
районної ради сьомого скликання
 
 
        Відповідно до частини 15 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 27 Регламенту районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        Затвердити порядок денний чергової двадцять сьомої сесії Сарненської районної ради сьомого скликання:
         1. Про звіт голови постійної комісії районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму про роботу комісії.
         2. Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Сарненської місцевої прокуратури на території району за перше півріччя 2018 року.
         3. Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області на території району за 6 місяців 2018 року.
         4. Про звіт щодо виконання програми впровадження в Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини (підрозділ Районна державна лабораторія ветеринарної медицини) системи управління якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на 2017 рік.
         5. Про звіт щодо виконання районної програми соціальної підтримки найбільш незахищених верст населення та інших громадян, що потребують допомоги на 2017 рік.
         6. Про Комплексну програму енергоефективності Сарненського району на 2018-2025 роки.
         7. Про Програму реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту Сарненського району на 2018- 2024 роки.
         8. Про районну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2023 роки.
         9. Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів районного бюджету.
         10. Про внесення змін до Програми створення місцевого та об’єктових фондів матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016 - 2020 роки.
         11. Про внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Сарненському районі на 2017-2021 роки.
         12. Про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.
         13. Про хід виконання протокольних доручень з організації виконання зауважень і пропозицій, висловлених депутатами на пленарних засіданнях сімнадцятої, вісімнадцятої, дев'ятнадцятої, двадцятої та двадцять першої сесій районної ради.
         14. Про припинення юридичної особи редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації.
         15. Про створення комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області.
         16. Про надання згоди комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району.
         17. Про надання дозволу відділу культури і туризму Сарненської районної державної адміністрації на списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району.
         18. Про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району.
         19. Про надання згоди відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району.
         20. Про затвердження переліку об’єктів спроможної мережі надання первинної медичної допомоги у Сарненському районі.
         21. Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 1,1035 га, яка передається в оренду Цвяк Катерині Данилівні на території Ремчицької сільської ради Сарненського району Рівненської області.
         22. Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.
         23. Про погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 5,2060 га, яка розташована по вул. Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області.
         24. Про надання в постійне користування земельної ділянки Коростській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради.
         25. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради.
         26. Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,1056 га, що відводиться в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Технобуд» на строк дії спеціального дозволу на користування надрами, на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
         27. Про перевірку технічного стану об'єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району.
         28. Про внесення змін до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2015–2018 роки.
         29. Про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік.
         30. Різне.
 


Голова ради                                                                                                                        Р.П. Серпенінов

№674 Про звіт голови постійної комісії районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму про роботу комісії

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                                      № 674
 
 
Про звіт голови постійної комісії
районної ради з питань освіти,
культури і духовності, молодіжної
політики, фізичної культури,
спорту та туризму про роботу
комісії
 
 
        Заслухавши та обговоривши звіт голови постійної комісії районної ради з питань з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Ковальчука Р.А. про роботу комісії за період з листопада 2015 року по травень 2018 року, районна рада відзначає, що комісія здійснює свою діяльність відповідно до Положення про постійні комісії, Регламенту районної ради, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших нормативних актів. У звітному періоді постійна комісія провела 19 засідань, на яких було розглянуто 94 питання. Окрім сесійних питань комісія розглядала листи, звернення, доручення. За результатами вивчення і розгляду питань постійна комісія районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму приймала відповідні рішення, висновки та рекомендації, які вносилися на розгляд сесій районної ради. Відповідно до статей 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Звіт голови постійної комісії районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Ковальчука Р.А. про роботу комісії за період із листопада 2015 року по липень 2018 року взяти до відома (додається).
        2. Постійній комісії районної з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму посилити контроль за виконанням рішень районної ради, власних рекомендацій і забезпечити виконання доручень голови районної ради з питань, віднесених до відання постійної комісії.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
 
Голова ради                                                                                                                               Р.П. Серпенінов

№675 Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Сарненської місцевої прокуратури на території району за перше півріччя 2018 року

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                    № 675
 
 
Про стан законності, заходи щодо її
зміцнення та результати діяльності
Сарненської місцевої прокуратури
на території району за перше
півріччя 2018 року
 
 
        Розглянувши інформацію Сарненської місцевої прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Сарненської місцевої прокуратури на території району за перше півріччя 2018 року, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 

ВИРІШИЛА:
 
 
        Інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Сарненської місцевої прокуратури на території району за перше півріччя 2018 року взяти до відома (інформація додається).
 


Голова ради                                                                                                                                           Р.П.Серпенінов

№676 Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати службової діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області за 6 місяців 2018 року

РІШЕННЯ
 


від «27» липня 2018 року                                                                                      № 676
 
 
Про стан боротьби зі злочинністю, охорони
громадського порядку та результати
службової діяльності Сарненського відділу
поліції Головного управління
Національної поліції в Рівненській області
за 6 місяців 2018 року
 
 
        Розглянувши інформацію Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати службової діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області за 6 місяців 2018 року, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        Інформацію Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати службової діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області за 6 місяців 2018 року взяти до відома (інформація додається).
 


Голова ради                                                                                                                                    Р.П.Серпенінов

№677 Про звіт щодо виконання програми впровадження в Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини (підрозділ Районна державна лабораторія ветеринарної медицини) системи управління якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на 2017 рік

РІШЕННЯ
 


від «27» липня 2018 року                                                                                                 № 677
 


Про звіт щодо виконання програми
впровадження в Сарненській
районній державній лікарні
ветеринарної медицини
(підрозділ Районна державна
лабораторія ветеринарної
медицини) системи управління
якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на
2017 рік
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної лікарні ветеринарної медицини про виконання програми впровадження в Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини (підрозділ Районна державна лабораторія ветеринарної медицини) системи управління якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на 2017 рік, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Звіт Сарненської районної державної лікарні ветеринарної медицини про виконання програми впровадження в Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини (підрозділ Районна державна лабораторія ветеринарної медицини) системи управління якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 21.07.2017 №476, взяти до відома (звіт додається).
         2. Рішення районної ради від 21.07.2017 №476 «Про програму впровадження в Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини (підрозділ Районна державна лабораторія ветеринарної медицини) системи управління якістю ДСТУ ISO/IES 17025:2006 на 2017 рік» визнати таким, що втратило чинність у зв’язку із закінченням терміну дії програми.
 
 
Голова ради                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№678 Про звіт щодо виконання районної програми соціальної підтримки найбільш незахищених верст населення та інших громадян, що потребують допомоги на 2017 рік

РІШЕННЯ
 


від «27» липня 2018 року                                                                                                 № 678
 


Про звіт щодо виконання районної
програми соціальної підтримки
найбільш незахищених верст населення
та інших громадян, що потребують
допомоги на 2017 рік
 
 
        Заслухавши звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми соціальної підтримки найбільш незахищених верств населення та інших громадян, що потребують допомоги на 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 23 грудня 2016 року №333, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Звіт Сарненської районної державної адміністрації про виконання районної програми соціальної підтримки найбільш незахищених верств населення та інших громадян, що потребують допомоги на 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 23 грудня 2016 року №333, взяти до відома (звіт додається).
        2. Рішення районної ради від 23 грудня 2016 року №333 «Про районну програму соціальної підтримки найбільш незахищених верств населення та інших громадян, що потребують допомоги на 2017 рік», визнати таким, що втратило чинність у зв’язку з закінченням терміну дії програми.
 
 
Голова ради                                                                                                                  Р.П.Серпенінов

№679 Про Комплексну програму енергоефективності Сарненського району на 2018-2025 роки

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                       № 679
 
 
Про Комплексну програму
енергоефективності Сарненського
району на 2018-2025 роки
 
 
        З метою забезпечення підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів суб’єктами господарювання і населенням району, відповідно до Закону України «Про енергозбереження», враховуючи рішення Рівненської обласної ради від 16 березня 2018 року № 866 «Про Комплексну програму енергоефективності Рівненської області на період 2018-2025 роки», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Затвердити Комплексну програму енергоефективності Сарненського району на 2018-2025 роки (далі – Програма), схвалену розпорядженням голови районної державної адміністрації від 22 червня 2018 року № 249, що додається.
        2. Районній державній адміністрації забезпечити організацію та виконання заходів Програми.
        3. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті передбачати кошти на реалізацію Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        4. Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад, підприємствам, установам, організаціям передбачати бюджетні призначення на відповідні роки для реалізації заходів Програми у межах наявних фінансових ресурсів.
        5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
 
Голова ради                                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№680 Про Програму реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту Сарненського району на 2018- 2024 роки

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                                          № 680
 


Про Програму реконструкції,
удосконалення, розвитку та утримання
територіальної автоматизованої
системи централізованого оповіщення
цивільного захисту Сарненського
району на 2018- 2024 роки
 
 
        З метою забезпечення оповіщення та постійного інформування про обстановку при загрозі виникнення або виникненні надзвичайної ситуації, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Затвердити Програму реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту Сарненського району на 2018-2024 роки (далі – Програма), схвалену розпорядженням голови районної державної адміністрації від 26 червня 2018 року № 260, що додається.
        2. Районній державній адміністрації забезпечити виконання заходів Програми.
        3. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті передбачати кошти на реалізацію Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А).
 
 
Голова ради                                                                                                      Р.П. Серпенінов

№681 Про районну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2023 роки

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                       № 681
 


Про районну програму забезпечення
молоді житлом на 2018-2023 роки
 
 
        З метою створення належних умов для забезпечення молодих сімей та одиноких громадян житлом, відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року № 584 «Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла», від 24 жовтня 2012 року № 967 «Про затвердження Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013 – 2020 роки», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Затвердити районну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2023 роки (далі – Програма), схвалену розпорядженням голови райдержадміністрації від 11 липня 2018 року №276, що додається.
        2. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації в районному бюджеті на відповідні роки передбачити кошти для реалізації програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведрова О.А.).
 
 
Голова ради                                                                                                                                   Р.П. Серпенінов

№682 Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів районного бюджету

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                № 682
 
 
Про встановлення розміру
кошторисної заробітної плати
на 2018 рік при визначенні вартості
будівництва об’єктів за рахунок
коштів районного бюджету
 
 
        З метою ефективного використання коштів районного бюджету, відповідно до Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20 жовтня 2016 року №281, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2016 року за №1469/29599 (із змінами), керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Затвердити розмір кошторисної заробітної плати у 2018 році, який враховується при визначенні вартості об’єктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт, технічне переоснащення) за рахунок коштів районного бюджету у розмірі 7800 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах, схвалену розпорядженням голови райдержадміністрації від 13 липня 2018 року №279 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів районного бюджету», що додається.
        2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 


Голова ради                                                                                                          Р.П. Серпенінов

№683 Про внесення змін до Програми створення місцевого та об’єктових фондів матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016 - 2020 роки

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                            № 683
 
 
Про внесення змін до Програми
створення місцевого та об’єктових
фондів матеріально-технічних резервів
для запобігання, ліквідації наслідків
надзвичайних ситуацій техногенного та
природного характеру на 2016 - 2020
роки
 
 
        Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Внести до Програми створення місцевого та об’єктових фондів матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2020 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 22 липня 2016 року №234, зміни, схвалені розпорядженням голови Сарненської районної державної адміністрації від 10.07.2018 № 270, а саме: додаток 3 до Програми викласти в новій редакції (додається).
        2. Сарненській районній державній адміністрації забезпечити виконання заходів Програми.
        3. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації в районному бюджеті передбачати кошти на реалізацію Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення районної ради від 10.11.2017 № 522 «Про внесення змін до Програми створення місцевого та об’єктових фондів матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016 – 2020 роки».
        5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А).
 
 
Голова ради                                                                                             Р.П. Серпенінов

№684 Про внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Сарненському районі на 2017-2021 роки

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                    № 684
 
 
 
Про внесення змін до Програми
забезпечення мобілізаційної
підготовки та оборонної роботи в
Сарненському районі на 2017-2021
роки
 
 
        Керуючись статтею 17 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», статтею 14 Закону України «Про оборону України», Положенням про територіальну оборону України, затвердженим Указом Президента України від 02 вересня 2013 року № 471/2013, з метою вирішення нагальних проблем, що виникають у діяльності Сарненського військового комісаріату щодо мобілізаційної підготовки, організації і виконання завдань територіальної оборони, функціонування системи управління територіальною обороною, керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Внести до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Сарненському районі на 2017-2021 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 23 грудня 2016 року № 341, зі змінами, внесеними рішенням районної ради від 20 січня 2017 року № 349, зміни, схвалені розпорядженням голови райдержадміністрації від 06 червня 2018 року № 246, а саме: викласти додаток до Програми у новій редакції (додається).
         2. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в районному бюджеті на відповідні роки передбачати кошти на виконання заходів Програми в межах реальних фінансових ресурсів.
         3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення районної ради від 21 липня 2017 року № 482 «Про внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Сарненському районі на 2017-2021 роки».
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
 
Голова ради                                                                                                                  Р.П. Серпенінов

№685 Про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років

РІШЕННЯ




від « 27» липня 2018 року                                                                                   № 685
 


Про стан підготовки житлово-
комунального господарства району
до роботи в осінньо-зимовий період
2018-2019 років
 
 
 
        Розглянувши інформацію Сарненської районної державної адміністрації про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        Інформацію Сарненської районної державної адміністрації про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років взяти до відома (додається).
 
 
Голова ради                                                                                                                              Р.П. Серпенінов

№686 Про хід виконання протокольних доручень з організації виконання зауважень і пропозицій, висловлених депутатами на пленарних засіданнях сімнадцятої, вісімнадцятої, дев'ятнадцятої, двадцятої та двадцять першої сесій районної ради

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                           № 686
 
 
Про хід виконання протокольних
доручень з організації виконання
зауважень і пропозицій, висловлених
депутатами на пленарних засіданнях
сімнадцятої, вісімнадцятої,
дев'ятнадцятої, двадцятої та
двадцять першої сесій районної ради
 
 
        Розглянувши протокольні доручення з організації виконання зауважень і пропозицій, висловлених депутатами на пленарних засіданнях сімнадцятої, 21 липня 2017 року, вісімнадцятої, 19 вересня 2017 року, дев'ятнадцятої, 10 листопада 2017 року, двадцятої, 15 грудня 2017 року, та двадцять першої, 22 грудня 2017 року, сесій районної ради, заслухавши відповідні інформації, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        Інформації про хід виконання протокольних доручень з організації виконання зауважень і пропозицій, висловлених депутатами на пленарних засіданнях сімнадцятої, вісімнадцятої, дев'ятнадцятої, двадцятої та двадцять першої сесій районної ради, взяти до відома (додаються).
 
 
Голова ради                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№687 Про припинення юридичної особи редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                     № 687
 
 
Про припинення юридичної особи
редакції Сарненського районного
проводового радіомовлення
шляхом ліквідації
 
 
        Розглянувши лист редакції Сарненського районного проводового радіомовлення, відповідно до статей 104, 105, 110, 111, 327Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», Статуту редакції Сарненського районного проводового радіомовлення, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1.Припинити юридичну особу редакцію Сарненського районного проводового радіомовлення (код ЄДРПОУ 25316425), що знаходиться за адресою: 34500, Рівненська область, місто Сарни, вулиця Широка, 31,шляхом ліквідації.
        2.Призначити ліквідаційну комісію редакції Сарненського районного проводового радіомовлення(далі – ліквідаційна комісія) та затвердити її склад згідно з додатком (додається).
        3. Голові ліквідаційної комісії Шашук Вірі Артемівні вжити організаційно-правових заходів, передбачених чинним законодавством, щодо ліквідації редакції Сарненського районного проводового радіомовлення, у тому числі:
        3.1. Повідомити державного реєстратора щодо припинення редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації та подати в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів;
        3.2. Повідомити в установленому чинним законодавством України порядку працівників редакції Сарненського районного проводового радіомовлення про ліквідацію закладу. Забезпечити дотримання соціально-правових гарантій працівників редакції Сарненського районного проводового радіомовлення у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України;
        3.3.Вчинити всі необхідні організаційно-правові заходи, передбачені чинним законодавством, щодо припинення редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації;
        3.4. Здійснити інвентаризацію майна редакції Сарненського районного проводового радіомовлення та, після закінчення пред’явлення строку кредиторів, скласти проміжний ліквідаційний баланс;
        3.5. Забезпечити передачу документів, які підлягають тривалому зберіганню, до відповідної архівної установи у порядку, визначеному чинним законодавством України;
        3.6. Після завершення розрахунків з кредиторами скласти ліквідаційний баланс;
        3.7. У встановленому порядку подати до державного реєстратора документи, визначені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», для внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про припинення редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації.
        4. Доручити голові Сарненської районної ради затвердити проміжний ліквідаційний та ліквідаційний баланси.
        5. Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог – 2 місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення редакції Сарненського районного проводового радіомовлення шляхом ліквідації.
        6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.)
 
 
Голова ради                                                                                                                 Р.П.Серпенінов

№688 Про створення комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                                  № 688
 
 
Про створення комунальної установи
«Степанський інклюзивно-ресурсний
центр» Сарненської районної ради
Рівненської області
 
 
        На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр»,відповідно до ст.19, ст.20 Закону України «Про освіту», ст.43, ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Створити з 03.09.2018 комунальну установу «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області (юридична адреса: вул. Чорновола, 18 смт. Степань, Сарненський район Рівненської області, 34560).
        2. Затвердити Статут комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області, що додається.
        3. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації:
        3.1. здійснити державну реєстрацію комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області відповідно до встановленого законодавством порядку;
        3.2. вчинити дії щодо включення комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області до мережі розпорядника та одержувача коштів.
        4. Призначити директором комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області Дукач Любов Миколаївну з 03.09.2018 до дня прийняття рішення Сарненської районної ради Рівненської області про призначення директора цього закладу відповідно до вимог чинного законодавства, за результатами проведеного конкурсу.
         5. Доручити голові районної ради Серпенінову Р.П. укласти контракт з Дукач Л.М.
        6. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації щорічно передбачати фінансування видатків на утримання комунальної установи «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області.
        7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.) і з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.).
 
 
Голова ради                                                                                                                                       Р.П. Серпенінов

№689 Про надання згоди комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                                         № 689
 
 
Про надання згоди комунальному
некомерційному підприємству
«Сарненський районний центр
первинної медико-санітарної допомоги»
Сарненської районної ради на укладення
договору оренди майна, що є спільною
власністю територіальних громад
Сарненського району
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, на підставі рішення Сарненської районної ради від 21.04.2017 №387 «Про затвердження Положення про порядок передачі в оренду майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад району, та Порядку проведення конкурсу на право укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад», керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Надати згоду комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, а саме: частини приміщень районної поліклініки загальною площею 1240,9 м.кв., що знаходиться за адресою м. Сарни, вул. Ковельська, буд. 7, з комунальним закладом «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради на пільгових умовах (вартістю одна гривня в рік).
         2. Головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради укласти договір оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, строком на 2 роки 11 місяців і надати один примірник договору відділу з питань юридичного забезпечення роботи ради та комунальної власності виконавчого апарату районної ради.
         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (Іванюк В.П.) та з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 


Голова ради                                                                                                             Р.П. Серпенінов

№690 Про надання дозволу відділу культури і туризму Сарненської районної державної адміністрації на списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                        № 690
 
 
Про надання дозволу відділу
культури і туризму Сарненської
районної державної адміністрації
на списання майна спільної
власності територіальних громад
Сарненського району
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації щодо надання дозволу на списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, згідно з доданими до нього документами, відповідно до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням Сарненської районної ради від 21.04.2017 № 389, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Надати відділу культури і туризму Сарненської районної державної адміністрації дозвіл на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, а саме:
        1.1. туалет надвірний, цегляний комунального закладу «Сарненська дитяча музична школа» Сарненської районної ради за адресою: вул. Просвіти, 12, м. Сарни, введений в експлуатацію 1976 року, інвентарний номер 101330003, аварійний стан об’єкта, подальшій експлуатації не підлягає, балансова вартість 1460 грн.
        2. Відділу культури і туризму Сарненської районної державної адміністрації списання майна, вказаного в пункті 1 цього рішення, провести у відповідності до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням районної ради від 21.04.2017 № 389.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В. А.).
 
 
Голова районної ради                                                                                                        Р. П. Серпенінов

№691 Про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                    № 691
 
 
Про надання дозволу відділу
освіти, молоді та спорту
Сарненської районної державної
адміністрації на списання з
балансу майна спільної власності
територіальних громад району
 
 
        Розглянувши звернення Сарненської районної державної адміністрації з доданими до нього документами, керуючись Положенням про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженим рішенням районної ради від 21.04.2017 №389, статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
        
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Надати дозвіл відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на списання з балансу майна спільної власності територіальних громад району згідно з додатком, що додається.
         2. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації списання майна, вказаного у додатку до цього рішення, провести у відповідності до Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням районної ради від 21.04.2017№389.
         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.)
 
 
Голова ради                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№692 Про надання згоди відділу освіти, молоді та спорту Сарненської Районної державної адміністрації на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                                   № 692
 
 
Про надання згоди відділу освіти,
молоді та спорту Сарненської
Районної державної адміністрації на
укладення договору оренди майна,
що є спільною власністю
територіальних громад Сарненського
району
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, на підставі рішення Сарненської районної ради від 21 квітня 2017 року № 387 «Про затвердження Положення про порядок передачі в оренду майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад району, та Порядку проведення конкурсу на право укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад», керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Надати згоду відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на укладення договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, а саме: частини приміщення комунального закладу «Сарненський Будинок дітей та молоді» Сарненської районної ради площею 212,1 м.кв., що знаходиться за адресою: м. Сарни вул. Ковельська, 9, з комунальною установою «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» Сарненської районної ради Рівненської області на пільгових умовах (вартістю одна гривня в рік).
        2. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації укласти договір оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, строком на 2 роки 11 місяців і надати один примірник договору відділу з питань юридичного забезпечення роботи ради та комунальної власності виконавчого апарату районної ради
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (В.А. Банацький).
 
 
Голова ради                                                                                                                        Р.П. Серпенінов

№693 Про затвердження переліку об’єктів спроможної мережі надання первинної медичної допомоги у Сарненському районі

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                  № 693
 
 
Про затвердження переліку об’єктів
спроможної мережі надання
первинної медичної допомоги у
Сарненському районі
 
 
        Розглянувши лист Сарненської районної державної адміністрації, на виконання статті 5 Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», постанови Кабінету Міністрів України від 06.12.2017 № 983 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості», наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 06.02.2018 № 178/24 «Про затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 21.02.2018 за №215/1667, на виконання розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації від 10.05.2018 № 302 «Про спроможні мережі надання первинної медичної допомоги в області», керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Затвердити перелік об’єктів спроможної мережі з надання первинної медичної допомоги у Сарненському районі, які підлягають співфінансуванню з районного бюджету, що додається.
         2. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації при внесенні змін до районного бюджету передбачати кошти на співфінансування з районного бюджету на об’єкти спроможної мережі з надання первинної медичної допомоги у Сарненському районі в розмірі не менше 20% від загальної вартості проекту, в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (Іванюк В.П.) та з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 


Голова ради                                                                                                                         Р.П. Серпенінов

№694 Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 1,1035 га, яка передається в оренду Цвяк Катерині Данилівні на території Ремчицької сільської ради Сарненського району Рівненської області

РІШЕННЯ
 
 
від « 27 » липня 2018 року                                                                                                       № 694
 
 
Про затвердження технічної
документації з нормативної грошової
оцінки земельної ділянки площею
1,1035 га, яка передається в оренду
Цвяк Катерині Данилівні на
території Ремчицької сільської ради
Сарненського району Рівненської
області
 
 
        Розглянувши клопотання про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 1,1035 га, яка передається в оренду Цвяк Катерині Данилівні для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на території Ремчицької сільської ради Сарненського району Рівненської області, відповідну технічну документацію, розроблену Рівненською регіональною філією державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру» і погоджену в установленому порядку, враховуючи позитивний висновок державної експертизи землевпорядної документації від 05.07.2018 № 323, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Земельного кодексу України та статті 23 Закону України «Про оцінку земель», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, кадастровий номер 5625485800:06:002:0210, площею 1,1035 га, яка передається в оренду Цвяк Катерині Данилівні для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на території Ремчицької сільської ради Сарненського району Рівненської області.
 
 
Голова ради                                                                                                                  Р.П. Серпенінов

№695 Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                               № 695




Про підтримку звернення Президента
України до Вселенського Патріарха
Варфоломія щодо надання Томосу про
автокефалію Православної Церкви в
Україні
 
 
        Керуючись статтею 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", за погодженням з президією та постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Підтримати звернення Президента України, Верховної Ради України, Рівненської обласної ради до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні (додається).
         2. Розмістити звернення на офіційному сайті районної ради.
         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму (Ковальчук Р.А.)
 


Голова ради                                                                                                                 Р.П. Серпенінов

№696 Про погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 5,2060 га, яка розташована по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                           № 696
 
 
Про погодження технічної
документації із землеустрою щодо
поділу земельної ділянки площею
5,2060 га, яка розташована по
вулиці Центральна, 102а
села Корост Сарненського району
Рівненської області
 
 
        Розглянувши клопотання відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації, на підставі рішення Сарненської районної ради від 22.06.2018 № 669, відповідно до статей 79-1, 122, 186 Земельного кодексу України, статей 17, 22, 56 Закону України «Про землеустрій», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Погодити технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти на земельну ділянку площею 5,2060 га (кадастровий номер 5625482800:02:003:0123), яка перебуває у постійному користуванні відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації та розташована по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області на території Коростської сільської ради Сарненського району Рівненської області, згідно з додатком.
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
 
Голова ради                                                                                                           Р.П. Серпенінов

№697 Про надання в постійне користування земельної ділянки Коростській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                            № 697
 


Про надання в постійне
користування земельної ділянки
Коростській загальноосвітній школі
І-ІІІ ступенів Сарненської районної
ради
 
 
        Розглянувши клопотання Коростської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради, за погодженням з відділом освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 22.06. 2018 № 669, згідно зі статтями 10, 86, 92, 122, 123, 126 Земельного кодексу України, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», пункту 21 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Припинити відділу освіти молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації право постійного користування земельною ділянкою площею 4,8060 га, з кадастровим номером 5625482800:02:003:0152, яка розташована по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області.
        2. Надати Коростській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради в постійне користування земельну ділянку загальною площею 4,8060 га, з кадастровим номером 5625482800:02:003:0152, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти за рахунок земельної ділянки, яка обліковується за Коростською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області на території Коростської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
        3. Коростській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради посвідчити право постійного користування на земельну ділянку загальною площею 4,8060 га, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти за рахунок земель, які обліковуються за Коростською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області на території Коростської сільської ради Сарненського району Рівненської області, у порядку, визначеному законодавством.
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 


Голова ради                                                                                                                                    Р.П. Серпенінов

№698 Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради

РІШЕННЯ
 
 
від «27» липня 2018 року                                                                                                                                  № 698
 
 
Про надання дозволу на
розроблення проекту землеустрою
щодо відведення земельної ділянки
у постійне користування
комунальному некомерційному
підприємству «Сарненський
районний центр первинної медико-
санітарної допомоги» Сарненської
районної ради
 
 
        Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, враховуючи рішення Сарненської районної ради від 22 червня 2018 року № 669, згідно зі статтями 10, 20, 86, 122 Земельного кодексу України, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», статей 17, 22, 50 Закону України «Про землеустрій», статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Надати дозвіл Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги за рахунок земельної ділянки площею 0,4000 га з кадастровим номером 5625482800:02:003:0153, по вулиці Центральна, 102а села Корост Сарненського району Рівненської області на території Коростської сільської ради Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у постійному користуванні відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села (Белеля С.О.).
 
 
Голова ради                                                                                                                           Р.П. Серпенінов

№699 Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,1056 га, що відводиться в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Технобуд» на строк дії спеціального дозволу на користування надрами, на територ

РІШЕННЯ




від «27» липня 2018 року                                                                                                     № 699   
 
 
Про затвердження технічної
документації з нормативної
грошової оцінки земельної ділянки
площею 0,1056 га, що відводиться в
оренду товариству з обмеженою
відповідальністю «Технобуд» на
строк дії спеціального дозволу на
користування надрами, на території
Вирівської сільської ради
Сарненського району Рівненської
області
 
 
        Розглянувши клопотання Державного підприємства «Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що відводиться в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Технобуд» на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 10.08.2001 № 2505 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами, на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області, відповідну технічну документацію, розроблену Державним підприємством «Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», враховуючи позитивний висновок державної експертизи землевпорядної документації від 26.07.2018 № 368, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Земельного кодексу України та статті 23 Закону України «Про оцінку земель», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, кадастровий номер 5625480900:04:001:0267, площею 0,1056 га, що відводиться в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Технобуд» на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 10.08.2001 № 2505 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами, на території Вирівської сільської ради Сарненського району Рівненської області.
 
 
Голова ради                                                                                                          Р.П. Серпенінов

№700 Про перевірку технічного стану об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району

РІШЕННЯ




від «27» липень 2018 року                                                                                                 № 700




Про перевірку технічного стану
об’єктів спільної власності
територіальних громад Сарненського
району
 
 
        З метою проведення обстеження стану об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району на предмет їх відповідності основним вимогам до будівель і споруд, визначеним відповідним регламентом, з врахуванням вимог Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017 № 257 та Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад Сарненського району, затвердженого рішенням районної ради від 18.01.2016 № 85, керуючись статтями 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 


ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Провести перевірку технічного стану об’єктів спільної власності територіальних громад Сарненського району, а саме: будівель клубу – їдальні та корпусу № 1, що розташовані по вул. Лісова, 5 с. Чудель Сарненського району Рівненської області.
        2. Уповноважити приватне підприємство «РІВНЕ-ІНЖИНІРИНГ» провести обстеження об’єктів, зазначених у пункті 1 цього рішення.
        3. Доручити голові Сарненської районної ради укласти з приватним підприємством «РІВНЕ-ІНЖИНІРИНГ» та товариством з обмеженою відповідальністю «Клесівський кар’єр нерудних копалин «Технобуд» договір на виконання робіт з обстеження будівель клубу – їдальні та корпусу № 1, що розташовані по вул. Лісова, 5 с. Чудель Сарненського району Рівненської області.
        4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності (Банацький В.А.).
 
 
Голова ради                                                                                                                           Р.П.Серпенінов

№701 Про внесення змін до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2015 – 2018 роки

РІШЕННЯ
 
 
«27» липня 2018 року                                                                                              № 701
 
 
Про внесення змін до районної
Програми соціального захисту
громадян «Турбота» на 2015 – 2018
роки
 
 
        Відповідно до Законів України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        1. Внести до районної Програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2015 – 2018 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням районної ради від 16 січня 2015 року № 1090 зміни, схвалені розпорядженням голови райдержадміністрації від 18 липня 2018 року № 284, а саме: розділ «Фінансове забезпечення виконання Програми» викласти в новій редакції (додається).
        2. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті на відповідні роки передбачати кошти на реалізацію заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
        3. Рішення районної ради від 21 липня 2017 року № 484 «Про внесення змін до районної програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2015-2018 роки» та від 26 квітня 2018 року № 640 «Про внесення змін до районної програми соціального захисту громадян «Турбота» на 2015-2018 роки» визнати такими, що втратили чинність.
        4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
 
Голова ради                                                                                                                      Р.П.Серпенінов

№702 Про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік

РІШЕННЯ
 


від 27 липня 2018 року                                                                                                № 702
 
 
Про внесення змін до
районного бюджету на 2018 рік
 
 
        Керуючись пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним кодексом України зі змінами, Законом України “Про Державний бюджет України на 2018 рік”, іншими чинними нормативно-правовими актами з цих питань, за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
 
        Внести зміни до рішень районної ради від 22 грудня 2017 року №558 “Про районний бюджет на 2018 рік”, від 9 лютого 2018 року №604, від 2 березня 2018 року №614, від 26 квітня 2018 року №646, від 29 травня 2018 року №658 “Про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік”, а саме:
        1. Збільшити доходи загального фонду районного бюджету на суму 15758,3 тис.грн. згідно з додатком №1 цього рішення за рахунок:
        власних доходів на суму 2897,0 тис.грн.;
        медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 5243,5 тис.грн.;
        убвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 6581,3 тис.грн.;
        субвенції з місцевого бюджету за рахунок залишків освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 400,0 тис.грн.;
        інших субвенцій з бюджетів місцевого самоврядування на суму 636,5 тис.грн., з них з:
        Сарненського міського бюджету на суму 20,0 тис.грн.;
        Клесівського селищного бюджету на суму 95,2 тис.грн.;
        Немовицького сільського бюджету на суму 264,3 тис.грн.
        Вирівського сільського бюджету на суму 257,0 тис.грн.
        2. Збільшити видатки загального фонду районного бюджету на суму 13859,9 тис.грн. згідно з додатками №2,№3,№6 цього рішення, в тому числі за рахунок:
        збільшення:
        власних доходів на суму 2897,0 тис.грн.;
        медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 5243,5 тис.грн.;
        субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 6581,3 тис.грн.;
        ядування на суму 636,5 тис.грн., з них з:
        Сарненського міського бюджету на суму 20,0 тис.грн.;
        Клесівського селищного бюджету на суму 95,2 тис.грн.;
        Немовицького сільського бюджету на суму 264,3 тис.грн.
        Вирівського сільського бюджету на суму 257,0 тис.грн.
        зменшення:
         за рахунок коштів, що передаються із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 1898,4 тис.грн.
        3. Затвердити обсяг доходів загального фонду районного бюджету в сумі 925946,1 тис.грн., обсяг видатків загального фонду районного бюджету в сумі 920918,9 тис.грн. з профіцитом загального фонду районного бюджету в сумі 5027,2 тис.грн.
        4. Збільшити доходи спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку на суму 288,6 тис.грн. згідно з додатком №1 цього рішення за рахунок:
         доходів спеціального фонду на суму 194,0 тис.грн.;
         іншої субвенції з Великовербченського сільського бюджету на суму 94,6 тис.грн.
         5. Збільшити видатки спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку на суму 2187,0 тис.грн. згідно з додатками №2,№3,№5 цього рішення за рахунок :
        доходів спеціального фонду на суму 194,0 тис.грн.;
         іншої субвенції з Великовербченського сільського бюджету на суму 94,6 тис.грн.
         коштів, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 1898,4 тис.грн.
        6. Затвердити обсяг доходів спеціального фонду районного бюджету в в сумі 6005,4 тис.грн., в тому числі бюджету розвитку в сумі 1316,1 тис.грн., обсяг видатків спеціального фонду районного бюджету в сумі 28287,2 тис.грн., в тому числі бюджету розвитку в сумі 23597,9 тис.грн.
        7. Установити дефіцит спеціального фонду районного бюджету в тому числі бюджету розвитку в сумі 22281,8 тис.грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 22052,3 тис.грн. та залишок спеціального фонду районного бюджету в сумі 229,5 тис.грн.
        8. Внести зміни до обсягів міжбюджетних трансфертів та здійснити їх розподіл між місцевими бюджетами району згідно з додатками №1, №4 цього рішення:
        по загальному фонду:
        медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 5243,5 тис.грн.;
        субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 6581,3 тис.грн.;
        субвенції з місцевого бюджету за рахунок залишків освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 423,8 тис.грн., з них:
        з обласного бюджету на суму 400,0 тис.грн.;
        Стрільському сільському бюджету на суму 23,8 тис.грн.;
         інших субвенцій з бюджетів місцевого самоврядування на суму 636,5 тис.грн., з них з:
        Сарненського міського бюджету на суму 20,0 тис.грн.;
        Клесівського селищного бюджету на суму 95,2 тис.грн.;
        Немовицького сільського бюджету на суму 264,3 тис.грн.
        Вирівського сільського бюджету на суму 257,0 тис.грн.
        субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної освіти “Нова українська школа” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (Стрільському сільському бюджету) на суму 87,7 тис.грн.;
        субвенції з місцевого бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на суму 5197,1 тис.грн., в т.ч.:
        обласному бюджету на суму 500,0 тис.грн.
        Коростському сільському бюджету на суму 450,0 тис.грн.;
        Кричильському сільському бюджету на суму 100,0 тис.грн.;
        Ремчицькому сільському бюджету на суму 198,0 тис.грн.;
        Сарненському міському бюджету на суму 3949,3 тис.грн.;
        інших субвенцій з районного бюджету обласному бюджету на суму 100,0 тис.грн.;
        по спеціальному фонду:
         інших субвенцій з В.Вербченського сільського бюджету обласному бюджету на суму 95,6 тис.грн.
        9. Затвердити перелік об’єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку районного бюджету згідно з додатком №5 цього рішення.
        10. Враховуючи звернення головних розпорядників коштів, здійснити перерозподіл бюджетних призначень за програмною класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів та економічною класифікацією в межах загального обсягу районного бюджету згідно з додатком №3 цього рішення.
        11. Збільшити обсяг видатків районного бюджету на реалізацію державних, регіональних та районних галузевих програм на суму 1310,1 тис.грн., в т.ч. по загальному фонду районного бюджету на суму 1298,6 тис.грн., по спеціальному фонду районного бюджету на 11,5 тис.грн. згідно з додатком №6 цього рішення і затвердити їх загальний обсяг в сумі 7088,7 тис.грн., в тому числі по загальному фонду районного бюджету в сумі 6947,5 тис.грн., по спеціальному фонду районного бюджету в сумі 141,2 тис.грн.
         12. Затвердити субвенцію з районного бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, а саме на реалізацію програми створення місцевого та об’єктових фондів матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за рахунок власних доходів районного бюджету в сумі 70,0 тис.грн. Надати право районній державній адміністрації здійснити розподіл субвенції на виконання делегованих повноважень між її структурними підрозділами.
        13. Додатки №1-№6 до цього рішення є невід’ємною його частиною.
        14. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення (Ведров А.О.).
 
 
Голова ради                                                                                                                                 Р.П.Серпенінов